Бурен вятър отнесе покрива на читалището в Поморие /видео/

Бурен вятър със скорост 20 м/сек. изпотроши в центъра на Поморие покрива на читалище „Просвета”. Част от ламарините полетяха на десетки метри от сградата. За щастие пострадали хора нямаше. След сигнали на граждани районът около читалището беше отцепен от полиция, общински служители и пожарна.

По време на бурята авариен екип започна да обезопасява на покрива металната конструкция. Отстраняваха се част от ламарините, които също можеха да полетят из улиците на града. В групата се включиха кметът Иван Алексиев и председателят на читалището Милчо Талев. Силният вятър скъса метални заварки и отскубна стотици метални скоби, които държаха огромната по площ гумена изолация. Част от нея се вдигна във въздуха и се сгромоляса върху страничните прозорци.

“В същото време деца репетираха гимнастика в танцовата зала, които изпитаха ужаса от падането на гуменото платно върху прозорците, изведнъж става тъмно и се чува някакъв трясък, а те са започнали да пищят”, сподели Талев.

За да не изхвърчи останалата част от изолацията се наложи тя да бъде освободена изцяло от покрива.

В момента електричеството в читалището е изключено, защото липсва покривната изолация. Навсякъде в подпокривното пространство и в театралната зала са застлани найлони, защото след падналия дъжд тече отвсякъде. Все още не са ясни колко са щетите, но ако продължи да вали, те ще се увеличат. От Общината са взели мерки за бързото възстановяване на сградата.

Повече подробности вижте във видеозаписа, който направихме по време на бурята и след това.

13 Отзиви

  1. buden grazhdanin

    "Дъждът спрял, вътре в читалището вали…" Слушах Ви, слушах …
    Искам да попитам, а ще завалят ли обвинения за лошо свършена работа. Кой изготви проекта, кой го одобри, кой прие обекта и кой взе комисионните и кой сложи половината пари на джоб?
    Или основния принцип е да се строи некачествено, за да има повод да се искат още пари, този път за ремонти и пак от тях да се приберат половината.

    • Всички сме виновни будни ми гражданино!

  2. Ще гласуваме всички на изборите за ГЕРБ! Те са нашата надежда Поморие окончателно да влезе в лайната на корупцията и далаверите. Лека нощ !

    • Вида, извинявай много, но не мога да се сдържа да попитам: Какви глупости дрънкаш? ГЕРБ ли построи тази сграда, ГЕРБ ли е удобрил проекта? Бившото ръководство е оставило дълг на общината от 8 МИЛИОНА…имаш ли си на идея, колко пари са това? А имаш ли си на идея, че ги няма?! А, представа, къде са? И си седнал/а да ръсиш акъл за корупция и т.н. Айде престанете да пишете глупости из интернет и се позамислете малко…

      • Лавров венец

        Алексиев обра лавровите венци при "тържественото" откриване на читалището,но не намери доблест да извади доказателства за злоупотреби със строежа на читалището.Защо го откри тогава?За да трупа дивиденти от задлъжнялата община ли?Осем милиона са изчезнали при Златанов.Добре,а някакво разследване,дела или каквото и да е защо не се прави?Нали и той тегли заем 5 милиона уж да връща стари задължения.Как гражданите да разберат каква е била задлъжнялостта и последвалият заем дали е бил оправдаващ след като няма и думичка камо ли документално изразяване на този факт.Сега Поморие очаква един от най-трудните си сезони.

    • Гласувайте за герберастите и ще сте в безплатен спа център.С тази кал по улиците и в новопостроения руски квартал.Всичко е в мазна кал.

  3. бате Сашо

    Алексиев е гола вода като кмет, но за читалището е виновен бившия кмет Златанов. Той заедно със строителя откраднаха парите за читалището и сега резултата е на лице. Да им се потърси наказателна отговорност и да отидат там където им е мястото – в затвора!

  4. заинтересован

    Ужас!
    Строителят носи гаранция за сградата!Да му се потърси отговорност!Паянтова еабота-25 години чакахме читалищна сграда, а тя се руши при по-неблагоприятни атмосферни условия!
    Архитектът да поеме отговорност както за покрива, така и за бетонната сцена, която бе изградена в залата и не е много удобна за концерт!!!

  5. Алабаши в САЩ при такъв вятър им падат къщите

  6. поморие

    Грухчо, Златанката и Главбулгарстрой да се явят незабавно в сградата на читалището и с откраднатите пари да възстановят сградата, но в по-качествен вид! Да не бягат от отговорност, защото затворът ги чака! Недай си Боже да имаше пострадали!

  7. Qjte po edna banichka Az cherpq

  8. Талев много крадете и господ гледа

  9. Коце ГЕРБераст долен.