В Поморие се проведе кампания “Младежки действия за граждански права”

На 10.01.2015г., от 10.30 ч. в салона на НЧ”Светлина 1939″ гр. Поморие се проведе първата местна кампания “Младежки действия за граждански права: чрез познание срещу нетолерантността”.

Събитието събра на едно място максимално различни и интересни хора, които се запознаха, разшириха своя кръгозор, научиха нови неща едни от други, разчупиха стереотипите си и се възползваха от потенциала си  забавлявайки се. По време на събитието, в рамките на многобройни неформални разговори всички  имаха възможност да се срещат и с „книгите от живота си“ и да преминат смело към тяхното „четене“.

При откриването на местната кампания в Поморие взеха участие г-н Йордан Йорданов – кмет на гр. Българово, г-жа Галина Липчева – зам. -председател на училищното настоятелство на ОУ “Найден Геров” гр. Бургас, г-жа Кръстинка Цветкова – директор на ОУ “Хр. Ботев” гр. Поморие , г-жа Диана Апостолова-психолог в ЦСРИ, г-жа Светлана Пеева- библиотекар в НЧ”Светлина 1939” и др., съобщи г-жа Донка Китанова-секретар на читалището.

Инициативата „Жива библиотека” е първата от “Младежки действия и граждански права”. Проектът се изпълнява от Фондация С.Е.Г.А, в партньорство със Сдружение “Вселена”, УН при ОУ”Найден Геров” Бургас, МКЦ-Бургас, МКБППМН – Община Бургас, ЕИЦ Европа Директно- Бургас, НЧ”Светлина 1939″ гр. Поморие, Кметство гр. Българово.

proekt

proekt3

2 Отзиви

  1. поморие

    А кой от поморийските младежи разбра, че ще има такова събитие и е получил информация как може да участва? Бургас пак с едни гърди пред Поморие-взе центъра Европа-директно, а нашият уж хубав град остана с ръка в устата!

    • Проекта е интересен с това, че е подходящ за всички останали но не и за младежи, защото не те са носители на тези права, а родителите им!