Датският посланик: Бих препоръчал Несебър за пример

Кметът Николай Димитров прие по негова молба посланикът на Кралство Дания у нас НП   Коре Ерхард Янсон. По време на работната среща бяха обсъдени въпроси  посветени на пребиваването на датските туристи в несебърския регион и тяхната сигурност в местата за настаняване и около заведенията за развлечения, възможностите за ограничаване на продажбата на алкохол на непълнолетни, обезпечаването на датски граждани при покупка на жилища или осъществяване на инвестиционни намерения, медицинското обслужване, действията при загубване на документи за самоличност.
И двете страни изразиха своята загриженост по обсъжданите теми, като кметът информира НП за мерките, които прилага общинската администрация, съвместно с компетентните органи, за обезпечаване на чуждестранните туристи, респективно, на пристигналите от Дания.
Г-н посланикът бе респектиран и от големия брой реализирани проекти от Община Несебър по програми на Европейския съюз, а в края работната среща заяви, че би препоръчал на кметовете на останалите общини да посетят Несебър за да се запознаят с един отличен пример за успешна местна  политика.

                                                  Максим МОМЧИЛОВ

3 Отзиви

  1. zainteresovan

    А Поморие не е ли добър пример?