Да избереш спорта

Филмът “Да избереш спорта” е реализиран във връзка с официалната церемония по връчване наградите на 10-те най-добри спортисти в община Поморие за 2015г.

В морския град спортните прояви присъстват ежедневно, където стотици по брой деца са включени в многобройни и различни тренировъчни процеси. Местните спортни клубове непрекъснато радват жители и гости на града с постигнати високи резултати на държавни, балкански, европейски и световни първенства, което накара авторите на филма Аделина Чолева и Константин Златаров да повдигнат завесата за трудните моменти на спортистите и техните успехи.

През последните години голяма заслуга за развитието на спорта в Поморие има кметът Иван Алексиев, който разкрива пред обектива емоционални моменти от спортния живот в града.
Във филма са включени любопитни видеокадри по подводен риболов на капитана на националния отбор Пламен Арабаджиев, подготовката по спортни танци на някои от възпитаниците на Никола Абрашев, на които им предстои участие в едно популярно тв предаване и невероятната скорост сред морските вълни на ветроходката Стефани Музакова, озвучена с музиката на Йордан Владев. Интересно е да се отбележи и участието на неговата съпруга Таня Никлева – Владева. Въпреки нейните непрекъснати ангажименти, известната поморийка, която дирижира хор “Аve Musica”, не се поколеба да запише и стане автор на музикалния сигнал на церемонията по връчването на наградите на 10-те спортисти на Община Поморие.

1 коментар

  1. заинтересован

    Кмете, като спортен град Поморие има нужда от голяма многофункционална спортна зала!Хубаво,че се вразуми и не предлагаш 500 седящи места, а 1500. Но съветвам сериозно да се замислите дали не трябва и по-голям капацитет, че спортна зала не се строи всеки ден. Десетилетия Поморие чака своята спортна зала!
    Ето сега колко малка се оказва залата на уж новото читалище "Просвета 1888"!Трябваше навремето да се изгради с по-голям капацитет.Сега залата се препълва при мероприятия. А в спортната зала могат да се организират освен спортни срещи, също и концерти и други мероприятия и така ще се избият парите.Има и европейски програми, които предоставят пари за такива съоръжения!
    Созопол направи голям стадион, който дори е с повече седящи места от всичките жители!