Декларация на Фондация “25 века Поморие”

 ФОНДАЦИЯ „25 ВЕКА ПОМОРИЕ“

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

Д  Е  К  Л  А  Р  А  Ц  И  Я

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ПРИЯТЕЛИ, СЪНАРОДНИЦИ,

Фондация „25 века Поморие“ е учредена с дарителски акт на 05.12.1999 година, в навечерието на знаков за нашия град празник – Никулден. През своята петнадесетгодишна дейност тя отстоява принципите, заложени в нейния Устав. Да популяризира в обществена полза културно-историческото наследство на град Поморие, изследване и съхранение на материалните и нематериални културно-исторически ценности на града и общината, чествания на важни  годишнини от националния календар и от историята на Поморие, издателска дейност, заснемане на филми и др.  За нашата дейност може да прочетете в  сайта: www.pomoriebg.net

Изпитваме голямо съжаление от срещнатото неразбиране в лицето на община Поморие. Нещо повече игнорирайки нашите предложения за съвместна дейност, тя се опита да легитимира в публичното пространство удобно за нея нелегитимно ръководство, което не фигурира в съдебната регистрация на Бургаския окръжен съд. Факт, който определено говори за отношението й към нас.

Въпреки проведените срещи с кмета на община Поморие Иван Алексиев резултат няма. Няма срещнато разбиране и от Общинския съвет. На отправените от нас официални писма отговорите се игнорират или неутрализират по непонятни причини. Политическите пристрастия нямат нищо общо с гражданските обединения към които изпълнителната власт е задължена да помага. Пред фактите и боговете мълчат. Иде реч за следното:

Ние предлагаме съвместна реализация на наши идеи в работни групи с експерти от фондацията и специалисти от общината.

Публикуваме отправените писмени предложения до общината.

 

Копие от официално писмо на Фондацията

Изх.№ ф5/14.01.2014 г.

 

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ                с вх.№ 91-205-1/24.01.2014 г.

Г-Н ИВАН АЛЕКСИЕВ

град Поморие

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ  с вх.№ ОС-63/24.01.2014 г.

Г-ЖА Д-Р МИЛЕНА ЕНЕВА

град Поморие

 НОВИ  ПРЕДЛОЖЕНИЯ

за организиране на културни мероприятия в община Поморие

1. Международен фестивал на пантонимата

2. Фестивал на международната висша мода с участието на модни къщи.

3. Международен конкурс за вина и коняци с участие на градовете Анхиалос, Неа Анхиалос, Евксинуполис от Гърция и Текирдаг -Турция

4. Международен кулинарен фестивал на черноморската кухня  с участие на страните около басейна на Черно море

5. Международни ветроходни регати от Европейската и Световната ранг листа с печалба за общината от телевизионните права.

6. Международен фолклорен фестивал „Пеем и танцуваме заедно” с участие на побратимените с Поморие градове от Турция – Текирдаг, от Гърция: Анхиалос-Солун, Неа Анхиалос-Волос  и Евксинуполис-Алмирос  и с други нови приятели от Европа.

7. Фестивал на рекламни филми за религиозния туризъм, като новото име на европейската ваканция с участие на държави  от цял свят

8. Международен фестивал на мажоретните състави  от Европа.

9. Международен плувен маратон: Поморие – Созопол, Поморие – Несебър

10.Парад на армейски военни оркестри от страните  – членки на НАТО.

11.Международна изложба  с парад на фолклорни носии на страните от Балканския полуостров

12.Ежегодни европейски нумизматични конференции с експозиция на колекции от антични монети намерени в България под ръководството на БАН

Важен акцент е, че при сключване на договори за телевизионните права за излъчване на тези мероприятия, община Поморие ще реализира огромни постъпление от валута. Факт, който просто не се нуждае от коментар!

 

         ПРЕДЛОЖЕНИЯ СВЪРЗАНИ С ПРОСПЕРИТЕТА НА ОБЩИНАТА:

1. Създаване на Научно – тренировъчна база за обучение на командоси, вкл. и от Русия и Украйна, която в последствие да прерасне в специализиран университет на Европейския съюз.

2. Създаване на завод  от известна западна фирма за строителство на модерни яхти по техен стандарт в района на Пречиствателната станция с договорирана реализация за продажба на яхтите.

3. Средното училище по туризъм „Алеко Константинов” да прерасне в Колеж или Институт за международен туризъм с преподаване на английски език и за подготовка на стюардеси. Проявен интерес за тази идея има от страните на бившия съветски съюз, Турция и Гърция.

4. За построяването на яхтена марина/проекта на арх. К. Шипков за двата острова/, която  ще донесе на община Поморие милионни евра ежегодни приходи и откриване на работни места. Да се потърсят работни контакти с богатите арабски страни в позиция, имащи интерес от ползване на ветроходната марина и целогодишно  калолечение на техни граждани.

5. Създаването на депутатско лоби в Народното събрание  от народните представители от Бургаска област, независимо от политически им пристрастия е повече от наложително, защото интересите на община Поморие нямат цвят.

6. Да се монтира на моряшкия вълнолом бракуван самолет ТУ-154, който да се преобразува в детска сладкарница през деня и парти-клуб през нощта. Примера с град Обзор и изнесената комета на брега, дори не е нужен като доказателство за оригиналността на идеята.

7. Строителството на общинска спортна зала с басейн от олимпийски размери за тренировки на местните отбори – деца и младежи от община Поморие

8. Изработен и е готов проект за Параклис „Ловците на вятъра” – единствен по рода си по българското черноморие за здравето и славата на нашите изявени ветроходци, който трябва да бъде построен.

9. Да се реализира идеята на игумена на манастира „ Св. Георги Победоносец“ Н. Високопреподобие архимандрит Иеротей за издигане статуя на покровителя на града Св. Георги до светата обител.

10. Да се привлекат чрез покани и договори със институтите на Европейския съюз – университети и фондации, ежегодно планирани разкопки на античния град Анхиало, като се поставят на научна основа и анализи бъдещите разкрития, с които несъмнено ще привлечем вниманието на туристите към Поморие в посока религиозния туризъм.

11. При създаденото звено „Обществен ред към общината“ е повече от наложително да се приемат  представители на циганите и турците от кв. „Север“  и от другите села с преобладаващо  етническо мнозинство, като по този начин  ще намали рязко техните набези върху чуждото имущество

12. Очевидна е необходимостта от монтиране на светофари на изходите към Бургас и Слънчев бряг с което  ще предотвратят бъдещи катастрофи с непредвидени жертви.

13. Създаване на безплатни кухни за бедните и безработните в общината и района – града, квартала и Каблешково. Общинските съветници в Поморие могат да проявят инициативата и се откажат от своите възнаграждения в полза на социалната идея за безплатни кухни.

14. Назряла е необходимостта от създаване на доброволна  гражданска гвардия за помощ при аварии и природни бедствия  и др. в района на общината.

15. Регулярна публична информация за питейната вода и атмосферата в общината с редовна месечна информация за безработицата в Поморие и общината и приети конкретни мерки с програми.

16. Създаването на Научно изследователски център за морето в бившата сграда на Пансионата и Аквариум в същата, с европейски пари и научна помощ от Българска академия на науките и  други специализирани институти.

17. Да се реализира предложената разработка в двора на училище „Иван Вазов” за построяване  хоризонтално картата на България с обозначения на планини и областни градове, заедно с акваторията на Черно море.

18. Да се организира международна конференция за религиозния туризъм с акцент привличане вниманието на ЮНЕСКО за провеждане на археологически разкопки на територията на античния Анхиало.

19. Време е, да  бъде построен в центъра на града един общ

мемориален паметник по проект „Паметна стена за историята на Поморие“ на който да бъдат изписани имената на града ни през вековете “Месия – Анхиало – Поморие“. Във връзка с тази оригинална идея, нека споменем непреходните личности, свързани с историята на хилядолетния Поморие:

– Св. ап. Андрей Първозванни основал църковна община в Анхиало

– Равноапостолната Св. мчца Севастиана

– Ученик на св. ап. Павел – Теофаниос , първия светец на Анхиало

– Първия епископ на Анхиало Сотас

– Списък с имената на първите пет епископи при създаване на църковната община

– Списък с имената на 44 анхиалските митрополити до 1927 година.

– Четиримата вселенски патриарси от Анхиало

– Битката на Тервел край Анхиало през 708 г.

– Битката на хан Телец край Анхиало през 763 г.

– Битката на цар Симеон край Анхиало през 917 г.

– Анхиалски автори на църковна музика, установени в Света гора, станали известни  през ония години в целия православен свят. Това са Константин Анхиалски, Григорий Анхиалски, Йоан Анхиалски и др. Конкретно Константин, който живее през втората половина на XVI век, е наричан всред своите съвременници тогава, дори „втория Кукузел”.

В църковно – исторически план Поморие винаги е бил по – голям и по – важен епископски, архиепископски, а в последствие и митрополитски център, от Несебър и Созопол. Това ясно свидетелства, че и в чисто политико – административен план градът е бил сред най – значимите центрове на черноморското крайбрежие в миналото и сега от Созопол и Несебър.

20. За развитието на религиозния туризъм в община Поморие и страната е необходимо да се отдаде необходимото внимание и на нашия съгражданин  Черньо Чернев, автор вече на осем книги посветени на християнството, като основа на българската държавност. Международното му признание идва и от факта, че той е приет за член на Международната академия по българистика, иновация и култура. В неговите книги винаги присъства историята на родния му Поморие от античността до наши дни.

21.Община Поморие да включи в културния календар за 2014 година новия  и единствен по българското черноморие „Църковен музей“ в манастира „Св. Георги Победоносец“. В който ще бъдат експонирани освен църковна утвар и пособия от основните стопански отрасли на общината – производство на вина с дагустация, сол, рибовъдство, заедно с гостувания на колекции от световни музеи.

22. Нека разчупим стереотипа на шаблона и предложим атракционно влакче/ както имаше преди години до кв. Св. Георги /, което да пътува от центъра на града до град Ахелой, като се освети преградната каменна стена/ ивицата / между езерото и морето с подходящо осветление и пейки за почиващите летовници на нашия град.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ИЗВЪН ПИСМОТО

23. Света ще научи за Поморие с монтирането на уеб камери на подходящи и значими места в града, чрез които ще се реализира целогодишно като най естествената реклама на града.

24. Да се предложи на европейски институти реализация на идея, свързана с удобството на ландшафта около Поморие за построяване на подводен музей в който туристите ще наблюдават в естествена среда живота в Черно море.

25. Незабавно да се пристъпи към газификация на Поморие с оглед  социалната значимост от това за населението на курортния град.

26. Да се проучи световната практика за монтиране на ветрови инсталации на съществуващите вълноломи  за производство на ел. ток, при което населението на Поморие и общината няма да заплаща такси за неговото ползване.

27. Да се  въведе / СИП / в училищата на община Поморие изучаване на библията на основание Конституцията на Република България, където е записано, че християнството е национална религия в нашата страна.

Това е жизнено важно да младото поколение да знае и помни своя род и Родина! Както и утвърждаване на униформени облекла за учениците от различните училища в района.

В момента единствено в община Поморие има организирано неделно училище в манастира „Св. Георги Победоносец“.

28. Относно наложената от чужди институция дискусия за някакви права на българи с друга религия, неоснователно титулувани български турци е добре да прочетем отново основния закон на нашата страна. Българския език е единствено официален език. В България няма малцинства, а етнически общества успешно интегрирани!

29. Заиграването с идеята да се възобнови проекта за петролопровода Бургас-Александруполис е опасен прецедент, за която община Поморие категорично отхвърли с референдум.

 

Предложение на Фондацията неприето от общината

          за отличаване по повод Празника 24 май – Ден на славянската писменост и култура на дейци от община Поморие,

април 2013

  1. Музейни работници         – Антон Карабашев
  2. Читалищни дейци            – Маргарита Гюрова
  3. Самодейци                      – Васил Самоковлиев
  4. Нумизмати                      – Христо Сариев
  5. Художници                      – Георги Атанасов
  6. Скулптори                       –  Драгой Каталиев
  7. Краеведи                        –  Димитър Стефанов
  8. Християнска литература  – Черньо Чернев
  9. Поети                             –  Тома Троев
  10. Фотографи                     –  Георги Димитров
  11. Музика                           –  градския оркестър
  12. Сайт – новини                 –  Константин Златаров
  13. Вероучение                    –  архимандрит Иеротей
  14. Куратор                         –   Светла Асенова

 

 

 

 

31 Отзиви

  1. Браво на тези хора

    Успех с начинанието

  2. анонимен

    Ето това е ярко гражданско присъствие и камбана за отиващата се изпълнителна власт!

  3. анонимен

    Дали аджеба влюбените в себе си гепаджии ще оБърнат внимание на тези чудесни предложения от неправителствената организация. Едва ли, след като надутите им физиономии могат единствено да следват вожда и да си делят от общото за тях си.

  4. За фестивалите…
    Не виждам пречки за осъществяването им. Финансирането на повечето спокойно може да става от частния сектор или проекти с международен обмен. Но за това се иска законодателна инициатива, иска се промяна на много неща, но едва ли….
    За просперитета…
    Не знам някъде по света, където има база за обучение на командоси да е довело до просперитет на населеното място !
    Създаването на повечето от точките трябва да са приоритет на частния капитал, а не на Общината и Кмета. Просперитет не се постига като създаваш нещо за моя сметка и за твоя угода! Общинският съвет създава предпоставките за осъществяването на добри инициативи и ги подкрепя със местни законодателни мерки за да може хората да печелят, да дават работа на други и т.н.
    За тези неща се минава през оставка на Кмета, разпускане на ОС и избори още тази година.
    Фондацията може да е гражданско обединение, но изисква политически мерки за подобряването на живота и бита на хората. Направете подписка, направете митинг, организирайте протести. Писмата до официални лица от които се оплаквате, че не действат ще доведат до банална апатия у гражданското общество, а тя от своя страна до пагубна загуба на БВП (под формата на заминаващи да учат деца, а впоследствие да остават там да работят и да раждат поколение).

    • Анонимен

      Какъв частен капитал в Поморие?Г.Тръпков, Б. Стоянджов и сие мислят само за джобовете си, а не за мецинантство, за развитие на града!Ето и Борко Стоянджов избяга от потъващия кораб, наречен Поморие, независимо, че беше кмет на този град и се налапа!

      • Когато нямаш пари да създадеш нещо, как очакваш да "вземеш" от мен такива под формата на данъци и такси и да го създаваш, а в същото време "ограничаваш" възможностите за доходи и последвал спад на постъпления от данъци? Примери за такива простотии под път и над път и това е основното заради което сме на това дередже !!
        Лошо няма в това, някой било то ти да печели. Лошото е когато държавният служител си затваря очите защото заплатката му е мизерна. Лошото е когато укриваш печалбата и даваш мизерни заплати на хората от, които зависи богатството ти, осигуряваш ги на непълно работно време или въобще не го правиш, но за сметка на това си купуваш на лизинг мерцедес!!!
        Примери за некадърно и престъпно управление колкото искаш, и ако няма промяна ни чакат много тежки години. Тогава така наречените от теб и от други "лапачи", каква мислиш ще им бъде съдбата ?!

      • лапачи с нежни имена

        Аджеба как се придобива апетитен хотел с такъв изглед ако не с далавери.С Мишо мишката и Грухчевия далаверите на Стоянджов са цяла одисея.

  5. На Общинарите взе да им пари под краката.

  6. Тежки облаци надвисват на Герберастите от Поморийска Община. Поморийци се усетиха вече

  7. Коце, евала ти правим че публикува декларацията, Крайно време беше поморийци да се събудим и поемем в свои ръце бъдещето на града и общината. Писна ни от цаца, краставици, мотори и баници – време е да поемем ние юздите на града ни. Фондацията ни показа, как да преодолеем страха от узурпаторите.
    Идват избори и ние ще преценим много точно за кого да гласуваме. Козметични ремонти на улички или по широката права на европейски проекти за бъдещето на общината. Дилемата е сега да променим статуквото на блатото от 25 години насам. Сами виждаме кои как са ни управлявали за своя лична сметка-айде чао!

  8. Браво на тези хора. Малко са хората с чест които не ги е страх да се опълчат на герберските окупатори. Дано не посмеят да търсят мъст от инициаторите на това сдружение . Успех и здраве на начинанието

  9. Тез вече станаха за голям резил. Крият ли се няма кой да даде адекватен отговор на въпросите

  10. Петя Петрова

    ++За просперитета…
    Не знам някъде по света, където има база за обучение на командоси да е довело до просперитет на населеното място !""
    ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН! Където има командоси или по скоро Университет за тяхното обучаване едва ли ще съществуват мутрите в нашия град. Респекта ще изпари безхаберието на властта и ще замрази рекета.
    Така града ще се освободи от ярема на натиска прилаган досега доста нахално и натрапчиво.
    Елементарния извод е, че някои които искат да няма командоси, представляват част от статуквото при което ще секне притока на лесните им пари.

    • Драги ми Уотсън "мутрите" и безхаберието виреят там където властта е "слаба"! Говорим за просперитет, а не за респект. Та нали властта си упражнява рекета чрез тях и с тях си измива ръцете и ги убива публично при това, за което се водят дългогодишни дела, за които плаща народа!!
      Това за което говориш не е следствие, а причина да не се променят нещата (живот и бита на хората).

    • Анонимен

      В Поморие е крайно време да се сездадат университет и работни места за висококвалифицирани кадри!Много хора, за съжаление, напуснаха града ни, независимо колко е хубав, защото все пак трябва работа и са необходими постоянни доходи!Общината трябва да играе важна роля,а не да абдикира!Общинският съвет представлява гражданите, а кметът-интересите на общината!

  11. анонимен

    Предлаганите за разработка мероприятия са изключителни от гледна точка за развитие на община Поморие.
    Дерзайте приятели, ние сме с Вас! Сега вече ми светна, че не сме смазани от страха на политическите партии-иде новото време с въздух за нас и децата ни. Сполука и надежда за един по добър живот.

  12. Толкова налудничави предложения не бях виждал събрани на едно място през целия си живот. Това предизвиква смях който клони към истерия. И какво общо има тук Поморийската община? Така наречената Фондация да намери средства за организиране на чествания чрез спонсори или други дейности. Има частен бизнес в Поморие, нали?

    • Общината тотално е абдикирала от културния живот. Харчат се пари за безумни неща, които не след дълго се оказват поредната недомислица, а за култура – пари няма.
      Непрекъсната се "шуми" за някакво си там псевдо участие на туристическите борси. Името на Поморие съвсем се "разми" от съвместното участие с Айтос и Руен. Нямаме нужда от "патерици"!
      Мандата ще изтече……………………..и тогава ще ви потърсим отговорност за цялата горчилка, за незачитане мнението на избирателите, за похарчените и раздадените между вас самите средства!!!

      • и......още нещо

        Но………………..в едни други държави, където управляващите не се сещат за жителите на града или общината, единствено, когато се провеждат избори, където населението не е само електорат, а на него се гледа като на качествен „материал”, който твори, създава духовни и материални ценности, открива нови работни места, генерира ценни идеи, които ще са от полза за всички , в тези държави, които наричаме „западни демокрации”, никой не е забравен и знаците на признание идват първо от ОБЩИНАТА.
        Тя намира начин да изкаже своето уважение, да покаже колко значим е за тях / кмет, градски съвет и др./, този човек, искрено да направи неговата дейност популярна. Да не злоупотреби с идеите му, преписвайки си авторство. И това не са единични случаи………
        Прави силно впечатление: поздравленията по различни поводи, благодарствените писма, специалните подаръци и това всичкото подписано от кмета и носещо печата на града или общината.
        В тези държави почти няма селище без местен вестник и електронен сайт и там – също се дава информация и популярност на хубавите и по човешки обикновени неща, които не остават незабелязани и незачетени от ОБЩИНАТА.
        А как е при нас, с конкретика в Поморие???!!!
        Не си ли от родата или от партията……..чакай от умрял писмо!!!

    • леля Фроска

      Най сетне се появи и трола на зарзаватчията, който отговаря за културата и туризма. Който обаче като защитник на псевдоспециалиста има наченки на психоотклонение. Съдете сами, а не аз пенсионерката която милее за Поморие и що-годе съм запозната с анализите на такива особи, че и изводи си позволяват да правят. След като са завършили училището за пъдари в село Серсемделикьой.

      Luce 14.05.2014 at 11:57 Анализ на изказа от същия, но дали е хермафродит ще решим покъсно
      цит: "Толкова налудничави предложения не бях виждал събрани на едно място през целия си живот"
      Кое му е лудото, освен писанията на същия, който не прави разлика между реалност и съновидения?
      цит: "Това предизвиква смях който клони към истерия".
      Прости му Господи, защото той е щастлив в своята нищета -жабата и местния гьол"
      цит: " И какво общо има тук Поморийската община?
      Ето как се разкрива краставичаря, който не вденва за какво иде реч в тези и други идеи.
      цит: "Така наречената Фондация да намери средства за организиране на чествания чрез спонсори или други дейности"
      На това му викаме в маалата липсата на чипове дадени от Господа, камо ми правна наука и мисли.
      цит: " Има частен бизнес в Поморие, нали?"
      Да обяснявам, че НПО е с идеална цел, е все едно на магарето да се подари лаптоп.
      Това писание обяснява нагледно липсата на знания и познания, което води до …….пак блатото!

      • Леля Фроска знае ли що е Фондация??? Знае ли какви пари са необходими за организиране на международни изяви в малък град като Поморие? Явно не знае. Това в нейното училище не се учи. То по изразните средства си личи, че може и да не е ходила на училище. Поздрави от тролската бърлога!!!

        • Без пари все още можеш само да се разхождаш по разнебитените ни тротоари, макар и за тях да плащаш!
          Фестивал на модата да си го организират модните къщи, Общината може да им оказва съдействие и помощ но не и финансова. Все пак модните къщи печелят от продажби, а Общината (всички ние) от присъствие на туристи.
          Същото е и с коняците и вината, и с кулинарията и меда и всичко, което е в сферата на производството и последвалата търговия.
          Но за това не създаваш общински предприятия, които да спъват просперитета на града (финансовото благополучие преди всичко на гражданите). За това не правиш предпоставки за ликвидиране на възможността човек да печели от труда си и по този начин да облагодетелства Общината, която да гради било то постаменти, паметници на културата и т.н.
          Кмете отивай си с добро, събирай си стадото, разпускай обора и да ДИМ ДА ВИ НЯМА.

        • гражданин

          О! Неразумни люде ама как така не си разбрал елементарната истини или по скоро искането на тази фондация. Да се създадат работни групи съвместно от специалисти на общината и експерти от фондацията. Няма нищо лошо в тази идея. Още повече, в което не бива да се съмняваме гражданските организации има поглед върху европейските програми в които задължително трябва да участва и изпълнителната власт в лицето на община Поморие.
          Солидарен съм с призива:++++++++++Кмете отивай си с добро, събирай си стадото, разпускай обора и да ДИМ ДА ВИ НЯМА.+++++++++++++++

  13. наивен гражданин

    По време на обсъждането в общината на т.н. проект за обединяване на ресурсите на общините Поморие, Айтос и Руен в един прокт се изказа една мастита туроператорка, която заяви, че не може да убеди своите туристи пристигнали в Поморие за чистото море и калолечение да посеят Айтос и зоологическата градина, а в Руен "мазни борби на мюсюлмани" при положение, че туристите са християни.
    Абсурда на този проект си има причина и тя , че авторката е със спорна религия и вкарването на Поморие в смъртоносния проект вече носи отрицателни дивиденти видими с просто око. Но пък партийните интереси подсказват на гербаристите да си осигурят подкрепа на ДПС е вече в ход, видно от наложения проект.
    С който като тежка котва, Поморие стои на дъното на предпочитаните курорти по българското Черноморие. Абсурдния проект си има комисионни, но това могат да кажат единствено специализираните държавни органи, призвани да защитават българското и още повече националната ни религия, вписана в българската конституция.
    Идват избори и тогава ние -поморийци наречени презрително електорат ще теглим чертата на това управление в всички произтичащи от изводите заключение. Прошка никому, след като се отнемат приходите на поморийци още повече на фона на разкопаните улици през лятото на 2014 година. Амин!

  14. Честито ще се строи цяло лято

    Posted by Константин Ризов
    ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПОМОРИЕ

    На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА, свиквам тридесет и осмо /извънредно/ заседание на Общински съвет – Поморие на 14.05.2014г. от 16.30 часа в залата на Община Поморие при следния проект за

    Д Н Е В Е Н Р Е Д:

    1.ОС-285/12.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно придобиване право на собственост върху имоти, частна държавна собственост.

    2. ОС-286/12.05.2014г. – Докладна записка от Кмета на Община Поморие, относно удължаване срока за извършване на строителни и монтажни работи в курортните територии на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционните селища па Черноморското крайбрежие в Община Поморие.

    Председател на Общински съвет Поморие: /п/

    /д-р Милена Енева/

  15. Крадливо племе

    Ако имаме по една ябълка и аз дам едната…. Сещате ли се за тоя лаф?
    Идеите са прекрасни, начинът на поднасянето им – потресаващ!
    Да не се изненадате на изборите като видите в нечия програма разработките си.

    • Просперитет

      1. Тази точка е просто безумна и ако някои посмее да го сътвори искам да го питам с какви пари ще го издържа ?
      2. Всеки може да създаде завод, да инвестира в него и да печели, да дава работа на други и т.н. Общината трябва да му оказва съдействие, но не и възможността да управлява !
      3. Колеж и най-вече свързан с икономиката на Общината, а защо да не се помисли и за Университет.
      4. Толкова болна тема за един морски град, просто нямам думи!! Изгубихме може би половин век в лутане и себеотрицание.
      5. Децентрализация и повече права и отговорности за местните парламенти е решението.
      6. Това пак може да го направи всеки, да инвестира и да печели и т.н.
      7. С тези данъци, с тези доходи просто не виждам, как ще се случи. Дали частно или Общинско просто е безумие да се поддържа една такава зала при тези икономически дадености.
      8. Фондация сте, намерете пари и го направете !!
      9. Прекрасна идея, която църквата може и сама (чрез дарения, както е ставало в повечето случаи преди и сега).
      10. Фондация сте, поканете ги !
      11. Обществен ред просто трябва да отиде в историята, това е истината.
      12. Непредвидените жертви ми е интересно как ги предвиждате ?! Необходимо е много повече, но е необходимо и да се краде по-малко за да има ефект.
      13. Това става чрез съгласие, но да казвате безплатно е меко казано погрешно.
      14. В интерес на истината има такова чудо и то не върши работа именно защото е държавно!!!
      За останалите точки ….

  16. Вероятността идеите на Фондацията да бъдат откраднати от герберистите е очевадна, защото идат избори.
    Може ми именно поради тази причина поморийската фондация ги обнародва , за да си търси правата по съдебен път след установяване на кражбата.
    Възможно е и поради тази причина да не отговарят на официалните им писма с последващи действия в разработките на техните им предизборни програми. Ще видим и ще разберем в края на краищата

  17. Анонимен

    С двете ръце подкрепям всичко,написано в предложението-декларация на фондацията!Кметът и общинското ръководство трябва най-сетне да се вслуша в гласа на НПО и гражданите, а не да прави смешни велоалеи, кръгови кръстовища, с които се излагаме и пр.!

  18. гражданин

    https://pomorie.bg/6989/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4/
    ОБЩИНА ПОМОРИЕ ОТКРАДНА ИДЕЯТА НА ФОНДАЦИЯТА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ДОБРОВОЛНО ФОРМИРОВАНИЕ, ЗАЛЕГНАЛО В ТЕХНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:
    14. Назряла е необходимостта от създаване на доброволна гражданска гвардия за помощ при аварии и природни бедствия и др. в района на общината.
    И СЕГА КАКВО ЩЕ СТАНЕ С КРАДЦИТЕ, КОИТО КРАДАТ ЧУЖДИ ИДЕИ! ЕГАТИ ТИ БЕЗСРАМНИЦИТЕ!!

  19. Петърчо, ти имаш ли четвърти клас и ако да, би трябвало да знаеш как се печелят пари от права за излъчване, а не от общината която и без това тегли заеми за нескопосаните си задачи.
    Умната, че освен теб в общината има и други мислещи граждани, които са посветени в делата народни.