Естакада на светофара в Ахелой ще отпушва задръстванията

dimcho_mihalevskiТри паралелни проекта ще сложат край на зверските задръствания през лятото по пътя за Слънчев бряг, съобщи народният представител Димчо Михалевски. Разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг ще продължи, увери народният представител.

Отделно в средата на следващата година започва и изграждането на два обходни пътя – на Ахелой и на Поморие. За да се избегне тапата на Ахелой, следващото лято на светофара ще има естакада. В момента се обсъжда дали да се направи и съоръжение за пешеходците, или само автомобилният трафик ще бъде извеждан от там.

До края на 2014 год. ще бъде готов и пътният възел при Българово. За там има готов проект, а още през тази седмица ще бъде подписано и споразумението между Община Бургас и Агенция „Пътна инфраструктура”. Веднага след това започват и отчуждителните процедури, уточни Михалевски. Предвижда се и изграждането на втори обход, който да поеме тежкия трафик за „Лукойл”.

Михалевски определи като недоглеждане от страна на бившите управляващи, че не са предвидили огромните задръствания, които се случват след пускането на АМ „Тракия”. „Ясно беше, че магистралата ще вкара целия трафик в кръговото движение на входа на Бургас, но е странно, че никой не предприе мерки”, коментира Михалевски./gramofona.com/

1 коментар

  1. Анонимен

    Ехо,нали идеята е след Ветрен автомагистрала Тракия да се влива в автомагистрала Черно море.Без това отсечката от село Ветрен до Бургас не е магистрала (не отговаря на изискванията).По-скоро вие замразявате за пореден път строителството на автомагистрала Черно море.Не ви е срам!