Ето как отбелязаха Бабинден в МБАЛ Поморие (видео и снимки)

По традиция на 21 януари в МБАЛ Поморие беше отбелязан Денят на родилната помощ, известен още като Бабинден, посветен на жените, които са помагали на младите булки и невести при раждане. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са “бабували” на родилките.

Тържество  беше  организирано в Акушеро-гинекологичното  отделение на поморийската болница. Целият медицински екип, начело с д-р Попов, беше зарадван от групата за автентичен фолклор ”Здравец”, гр. Поморие. Спазена беше обредността, подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към хората, посветили се на това да даряват майките  с най-голямото щастие на света- децата. С калъп сапун и нови  кърпи беше извършено обредното поливане на акушерките.

Пред медицинския екип на АГ-отделението бяха прочетени поздравителни адреси от кмета на Поморие Иван Алексиев, НЧ”Светлина 1939″ и ГЕРБ – жени.

“Без раждания, без деца, няма бъдеще за този народ. Това е ден за голяма благодарност към хората с които работим. Без прекрасните колеги, без акушерките, без санитарките в това отделение ние не бихме свършили това, което вършим за всяка една жена, постъпила при нас, независимо какъв е нейният проблем”, сподели в изказването си д-р Матей Попов. Той информира още, че от  началото на годината в АГ-отделението са се родили 9 бебета.

Вижте видеото!

dsc03874

dsc03882

dsc03890

dsc03921

dsc03939

dsc03924

dsc03910

dsc03937

dsc03914

dsc03943

dsc03947

dsc03896

1 коментар

  1. Алексей Събев

    Едно време имаше преки излъчвания на събития. Даже един ден имаше няколко събития и бяхте изготвили на сайта програма. Сега защо няма?