Загинал велосипедист на пътя Поморие – Ахелой

На 16.08.т.г., около 00.10 ч. на пътя Поморие – Ахелой, в неосветен участък от пътя при натоварен трафик, настъпва пътен инцидент между: автобус «Мерцедес», с бургаска регистрация, управляван от 61 год. Г.В. от Бургас и велосипедист с неустановена до момента самоличност, на видима възраст около 20 години. Установено е, че при движение на автобуса от Бургас към Несебър, същият настига и блъска отзад попътно движещия се в дясно велосипедист, който след удара e закаран с линейка  в МБАЛ – Бургас. По време на придвижването на линейката велосипедистът починал. Констатирано е, че велосипедът е бил без светлоотразителни елементи в задната си част или някакво друго осветление, а велосипедистът не е ползвал светлоотразителна жилетка. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

1 коментар

  1. В случая колоездача си е абсолютно виновен, не знам поради какво но решението му да излезе през нощта на междуградски път без светлини му коства живота и затвори отсечката за минимум 2-3 часа.
    Те и в града си карат колела без никакви светлини, полицаите ги изпреварват и нищо не им казват – ами така ще е. Поне светлоотразители да си слагат, макар че и жилетки трябва по закон.