Изграждането на булеварда между ЦГЧ и кв. “Св. Георги” започва през септември

Вече са доставени палмите, които ще красят крайбрежните алеи това лято. Дръвчетата са взети под наем за летния сезон и са с 22 бр. повече от миналата година. Освен по булевард „Яворов”, палми ще бъдат поставени и по крайбрежната зона в кв. Свети Георги, след като приключат ремонтните дейности по укрепителното съоръжение там, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Инициативата е част от кампанията „Поморие – моят зелен град” и има за цел да подобри визията на крайбрежните зони в града за предстоящия туристически сезон.

През следващото лятото ще бъде увеличена и площта на крайбрежните алеи. Строителството на булеварда, свързващ Централна градска част и кв. “Свети Георги” в гр. Поморие”, ще започне през м. септември 2014 г. В момента тече процедурата по избор на изпълнител, за която Община Поморие предвиди над 1 600 000 лв. в капиталовата си програма за 2014 г. Превръщането на съществуващата дига в пешеходна и велосипедна алея, ще подобри цялостния облик на бреговата линия на гр. Поморие през туристическия сезон 2015.

Строително-монтажните работи включват възстановяване на съществуващата брегозащитна дига до необходимата кота и изграждане на монолитна стоманобетонова конструкция, като от към морето се предвижда да има вълнобоен блок, а от другата страна – парапет с възможност за монтиране на пейки. Общата дължина на съоръжението е около 1560 м’.

 

 

1 коментар

  1. Тези пари ми се виждат меко казано недостатъчни. Не правете глупости, Моля Ви!!!