И в края на сезона туристите в Поморие не могат да се ориентират за разписанията на автобусите

В началото на летния сезон  писахме за това  колко трудно се ориентират туристите в Поморие за спирките и разписанията на автобусите. Публикувахме снимки на наши читатели на начална спирка „Бивша автогара” в кв. „Св. Георги” в Поморие, които задаваха въпроса как е възможно в курортен град през летния сезон да няма информация откъде тръгват автобусите, за къде пътуват? Къде е „автогарата“ и  къде могат да се видят и прочетат разписанията? Как туристите в Поморие могат да се ориентират, най-вече чуждестранните, които не знаят български език? Те се  лутат  и непрекъснато питат случайни минувачи къде  точно да се  качат на автобуси за Сл. бряг, за Бургас, за  летището, за някъде другаде или  пък дори за старата част на града?

Това бяха зададените въпроси от 17 юни 2022 г. Днес,  18 август 2022 г., почти в  края на летния сезон публикуваме отново снимки, на които се вижда, че  състоянието на началната спирка за Слънчев бряг и на градската автобусна линия е същото. Туристите продължават да се лутат и да питат, а за чужденците е още по- трудно да разберат разписанията на автобусите и от коя спирка да се качат за избрана от тях дестинация.

Разликата за тези два месеца е само тази, че те са станали рекламни стени със залепени афиши дори на минали вече културни събития.

9 Отзиви

  1. росен петров

    Същата работа и с паркирането. Уж платено ама само за някои а другите духат супата. Пълен хаос в Поморие. Гневни граждани инициират подписка за премахване на преференциалното платено паркиране само за богопомазаните живеещи в къщи а другите в блокове и жилищни кооперации са дискриминирани.Нарушена е конституцията от кмета на Поморие и закона за ЗДвП където ясно е упоменато че освен драсканиците платено паркиране трябва и знак за това.

    • Помориец

      Естествено, че постоянно живеещите в Поморие месни граждани ще са с предимство! Ако отидем в София или Пловдив ще ни дадете ли безплатно парко място? Идвате 3 пъти в годината по 5 дена, не си плащате голяма част от вас етажната собственост и данъците, а имате претенции! Много от вас са си направили гаражите складове, килери, а колите ви стоят отвън. А искате да ни спирате пред къщите! Ако чужда кола паркира пред вас и заеме мястото ви, какво я чака! Отговори честно и тогава протестирай!

      • Пише се местни аланкольо.

      • роската

        Аз съм помориец роден и живея тук. Това че живееш в къща не ти дава правото ти да си платиш а аз живеещ в блок да не мога да си платя. Това е дискриминация по Българската конституция.

      • Аз съм постоянно живеещ роден в ПоМорие и винаги съм живял тук. Но кмета излъга почти всички на събранието за така наречената синя зона като им обеща платени парко места. Даде само на живущите в къщи но на тези в блоковете не даде но на събранието се правеше на голямата работа. За всички ще има места дрън дрън. По добре да беше синя зона и като си платя тези курортисти сигурно са и твои които сега са спрели в градинките около блоковете и на празните места които уж са безплатни но не достигат и обикалям като луд да намеря място на стотици метри а тези от нас които искат да си платят не им се дава.

    • А, защо тези граждани не инициираха подписка срещу строителите, които не изградиха паркинги? Също така иззеха части предвидени за паркоместа, и сега най-вероятно там си закупил апартамент!Знаеш ли, ли че на 99% от всичкото ново строителство е изградено в нарушение на Конституцията за която говориш? Кмета ли ги е строил? Всички сме в кюпа, но никога не виждаме грешките в себе си, а обвиняваме други.
      Ще си сърбаме попарата, или изграждаме паркинги. Другата възможност е да се събори всичко!!

      • Ами ако ума такива фрапиращи нарушения защо прокуратурата не предприема нищо?

        • За коя Прокуратурата питаш? Тази, която Българския съд потвърди, че е съсипала може би най-голямата корпоративна българска банка? За, която и правнуците ти ще плащат, дори и да не живеят в пределите на Майка България!
          Само ще припомня думите на Бойко “там са всички държавни капитали”!!! Това са думи изречени публично около година преди тази прокуратура за която питаш да превземе с оръжие банката!!!

    • Росенчо е наш човек ама не му дава места кмета. Пък на други даде. Ето на оня на л@айното дето държеше пет парко места за бизнеса си е купил ама там автомобил няма .Има маси и столове на заведението му. Така се прави далавера в общината.Плащаш за автомобил 25 лева и си прайш бизнес.