Как се ориентират туристите в Поморие за спирките и разписанията на автобусите

Как да се ориентират туристите в Поморие за спирките и разписанията на автобусите, питат наши читатели, които изпратиха снимки от начална спирка „Бивша автогара” в кв. „Св. Георги” в Поморие. Те задават въпроса как е възможно в курортен град през летния сезон да няма информация откъде тръгват автобусите, за къде пътуват? Къде е „автогарата“ и  къде могат да се видят и прочетат разписанията? Как туристите в Поморие могат да се ориентират, най-вече чуждестранните, които не знаят български език? Те се  лутат  и непрекъснато питат случайни минувачи къде  точно да се  качат на автобуси за Сл. бряг, за Бургас, за  летището, за някъде другаде или  пък дори за старата част на града? Публикуваме една от снимките, на която се вижда състоянието на спирката за пътуване към курортния комплекс Слънчев бряг.

3 Отзиви

  1. Величка Ленигер

    Разписанията за автобусите в Поморие навсякъде са неугледни, грозни и трудноразбираеми не само за чужденците, а и за български гости на града. Години наред са в този си вид за съжаление и в тях могат да се ориентират вероятно само местните хора и крайно време е да се направят нови , модерни, красиви и най-вече лесно разбираеми.

  2. Време разделно…
    След години безтегловност да си сътворим спирки, на които има голяма вероятност да не ни обгазяват трошки, не защото ще ги подменят, а защото няма да могат да ги поддържат е странно!
    Да сте погледнали изобщо генералния план за движение на публичната администрация?
    Увеличаване на линиите, но не и инфраструктурата!!! В съчетание с “неизвестните” уравнения, и външна, както и вътрешна политики е … В същото време всички такива фирми са на ръба на оцеляването, и тяхното желание за работа няма да промени задаващото се поради ред причини, които не зависят от тяхното управление (на фирмите)! Те, не трябва да протестират, а да изискват! Така, както НАП и тем подобни абривиатури изискват.

  3. Росен Петров

    Неугледни са и тротоарите пълни с паркирани автомобили и отново поставените пластмасови контейнери за боклук, конусчета,туби с вода и пясък,саксии,счупени столове и маси и други всевъзможни боклуци поставени на пътното платно което е предпоставка за пътни инциденти и непукизма на някои “граждании” от поморийски вилает които си мислят че им е бащиния мастото пред къщата и тротоара които са изключително на всички данъкоплатци които чинно си плащат данъците. На ъгъла на ген Гурко и Солна таблото на енергоснабдяване е обрасло цялото като змиярник и от там се краде електричество от близките къщи.