Кампанията „Поморие – зелен град” набира скорост в цялата община

Кампанията „Поморие – зелен град” продължава да набира скорост и да се разпростира в цялата община. В двора на ОУ „Христо Ботев” – Поморие служителите от звено „Озеленяване” засадиха 9 дървета от вида ясен. Дърветата бяха отстранени от района на пречиствателната станция, заради предстоящата й реконструкция, но намериха чудесно ново място и грижовни стопани в лицето на учениците, съобщава Gramofona.com .

Други 16 дървета от същия вид пък вече красят двора на ОУ „Христо Ботев” в град Ахелой. Учениците и директорът на училището – Юлияна Атанасова, с готовност се включиха в засаждането на фиданките и поеха отговорност за тяхното отглеждане.

Една от целите на кампанията „Поморие-зелен град”, залегнала в програмата за управление на кмета Иван Алексиев за мандат 2011-2015 г., е да възпита у децата отговорност към природата и отношение към екологията. Кампанията предвижда също на мястото на всяко отстранено дърво да се засаждат поне две нови. До пролетта ще бъде обогатена декоративната растителност във всяко населено място от общината.

1 коментар

  1. виолета петрова

    Много добре, че е залегнала в програмата на Кмета тази кампания "Поморие-зелен град", но е желателно сутрин преди г-н Кмета да започне работния си ден, да се поразходи по ул."Професор Стоянов", хубаво да се напраши, да се надиша с прахта която се носи от непочистената улица-/КАЛТА ОТ ГОЛЕМТЕ БЕТОНОВОЗИ/. На нито един от тези бетоновози не се измиват гумите. Така , че г-н Кмете родителите на тези деца които посаждат тези дървета, от сутринта са целите в прах, когато се движат за работното си място- било то /САНАТОРИУМ, БАЛНЕО ХОТЕЛ ,ВОЕНЕН САНАТОРИУМ И ДР./Дано служба обществен ред най-накрая започнат да вършат нещо, /НАПРИМЕР ДА ГЛОБЯВАТ СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ КОИТО НЕ СПАЗВАТ ПРИЕТИТЕ НАРЕДБИ/, а те добре се разхождат със служебния автомобил, на гърба на данъкоплатците.Мисля, че написаното няма да бъде прочетено от никой от служители те на община Поморие, но реших да поставя този проблем заради хората които всяка сутрин, обед, вечер – да потърпевши.