Кметовете на София, Поморие и Созопол безапелационни победители в областта на инфраструктурата

Диана Овчарова, Красимир Герчев и Атанас Камбитов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016”. Очаквано, тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „София” на хотел „Маринела”. Кметовете на Ивайловград, Разлог и Благоевград събраха най-много гласове в националната платформа и са големите победители в разделите малка, средна и голяма община, обяви по време на официалната церемония Джордж Кремлис от Европейската комисия и връчи голямата награда в тазгодишното издание на националния конкурс „Кмет на годината”, съобщава Kmeta.bg

Председателят на централния съюз на общините в Гърция Йоргос Патулис връчи големите награди в категория „Градска инфраструктура” на българските си колеги Йорданка Фандъкова, Иван Алексиев и Панайот Рейзи. Градоначалниците на София, Поморие и Созопол се оказаха безапелационни победители в раздел голяма, средна и малка община за направеното в областта на инфраструктурата.

Йоргос Патулис каза, че е впечатлен от националния конкурс на Kmeta.bg „Кмет на годината”. „Смятам, че кметовете на България, Гърция и Европа всички заедно можем да направим нещо хубаво“, посочи той.

reizi-1024x683

Кметът на Созопол Панайот Рейзи благодари на Кмета.бг, че се оценява трудът на кметовете. „Всички проекти, които реализираме, не могат да се случат без правителството на Бойко Борисов и без европейските пари. Затова да благодарим на Европа и на нашия премиер“, каза той.

pomorie-kmet-1024x683Градоначалникът на Поморие Иван Алексиев каза, че е огромна чест да получи тази награда за Поморие, защото през последната година е направено много: „Възстановихме стария кей, крайбрежния булевард – емблематични места за града, изградихме изцяло ново рибарско пристанище, градска художествена галерия“. Той също благодари на Бойко Борисов за подкрепата да се случат тези неща.

IMG_3118„Инвестициите в инфраструктурата всъщност е работата на кмета, каза столичният градоначалник Йорданка Фандъкова. „Успяхме последните години за привлечем инвестиции, и работата се усеща – затруднява се движението в града и съм признателна на гражданите за подкрепата и търпението“, каза още тя. Като успехи изброи третия лъч на метрото, изграждане и реконструкции на малки улици, паркове градини и уточни, че всички тези инвестиции са на първо място грижа за по-чиста околна среда, за гражданите и разбира се за по-добри условия за бизнеса. Благодари специално на премиера и министрите, които имат отношение към Северна скоростна тангента и Западната дъга.

Снимки: Kmeta.bg

Вижте тук наградените!