Ето какво реши правителството за имот в Поморие

Поради отпаднала нужда за Военномедицинска академия – София, правителството отне правото на управление на имот – публична държавна собственост, и го предостави на Министерството на отбраната. Имотът се намира в местността „Малкото езеро“ край Поморие и представлява терен с площ от 11,9 дка и построени в него 15 сгради. Със същото решение имотът е обявен за частна държавна собственост и е разпоредено внасянето му като непарична вноска в капитала на МБПЛР „ВИТА“ ЕООД – Велинград. Предметът на дейност на дружеството е рехабилитация, лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателната, периферната нервна и дихателната системи. Правата на държавата в него се упражняват от министъра на отбраната.

7 Отзиви

  1. Мафия комунистическа. Това е Военния санаториум. Не бил нужен на Военно -Медицинска Академия? Смешно, ако не беше жалко. Той и терена е подарък на Военно министерство от Цар Фердинанд, ако не ме лъже паметта и по закон нямат право да го продават. Но точка в закона гласи, че ако имота не се стопанисва и се саморазрушава, тогава е възможно. Затова го оставиха този великолепен санаториум, намиращ се на още по Великолепно място между морето и Соленото езеро от където се добива лечебната кал с която е известно това красиво градче трето по големина на нашето черноморие, да се саморазпадне. Правиха му козметични промени за пред хората само. Е сега ще го ,,купи" някой Генерал или бизнесмен от тези с куфарчетата на Луканов и ще стани СПА център.Няма лошо. Но вече нормалните хора данъкоплатците, няма да могат да се лекуват там.Ще бъде с такива цени, които нормалния българин не разполага.Ще се лекуват само хора на властта и бизнесмени-крадци. Ще изгонят персонала , поне половината за да подпомогнат безработицата в района. Мафия комунистическа!

    • " Но точка в закона гласи, че ако имота не се стопанисва и се саморазрушава, тогава е възможно."
      Не си прав, няма такава точка в Закона! Има точка за умишлена безстопанственост и длъжностните лица носят наказателна отговорност! По интересно е защо, родната Прокуратура не се самосезира?!
      Ако изхождаме единствено и само от финансова гледна точка, то някой иска да излъже Държавата, като използва за това Държавни служители?!
      1. Това си е чиста измама с цел кражба!
      2. Целта поражда преди всичко, финансови загуби не за Държавата, а за Община Поморие!
      3. Ако има хора, а не изроди облечени във власт, то всички документи трябва да бъдат осветени публично, и без това е публична Държавна собственост! А не да променят статута и да хвърлят прах в очите на хората.
      4. Санаториума трябва да се развива!! А това не може да стане под шапката на МО!
      5. Терена има пряко отношение към ОУП на Поморие, за което пък МО няма никакво и Общината трябва да се намеси, но не като предпоставка за бъдеща продажба или отказ от стопанисване!

    • По времето на така наречените комунисти санаториума си работеше без проблемно но безстопанствеността и разграбването са присъщи на така наречената демокрация.Ясно е че това е мафиотска сделка от правителството на Борисов.

      • Той и сега си работи! Кражбата е умишлената безстопанственост, за което идеологията няма отношение, освен носталгията, която те гони, гони и децата ти!

  2. Да го дарят на Събев и сие, даже и езерото да им подарят на тия мискини!

  3. поморие

    Не мога да разбера:
    Поморие е град с много здравни заведения, а за най-малкото хората отиват до Бургас. До кога ще бъде така?
    Защо Военният санаториум не е самостоятелен, а е в структурата на Велинградска болница? Защо Специализираната болница не е самостоятелна, а управлявана от София? Защо МБАЛ Поморие се руши от година на година?

    • Защото централната власт няма да има възможността да краде от иначе бомбастичните бюджети на здравните заведения, които споменаваш!