Кметът Алексиев настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас

Кметът Иван Алексиев проведе работна среща с д-р Франк Кванте –  генерален мениджър на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – концесионер на Летище Бургас и Летище Варна, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. Поводът за срещата бе възможността за осъществяване на целогодишни пасажерски полети от и за Бургас.

„Всички ние, туристическите общини от област Бургас, оценяваме факта и виждаме усилията на Фрапорт за развитието на трафика на Летище Бургас, но за съжаление това се случва активно само в летния сезон. През зимните месеци полетите от и до Бургас са в пъти по-малко за сметка на тези на Летище Варна. А Бургас е подходящо летище  за полети почти през цялата година –  има много слънчеви дни  и аеропортът често се ползва за кацане при невъзможност това да стане на другите летища.“ Това каза кметът Алексиев по време на срещата и подчерта, че независимо от това, че летищният оператор е един и същ за двете летища, създаването на конкурентна среда ще донесе много повече ползи както за двата региона, така и конкретно за туристическите браншове и местния бизнес, а и за самия летищен оператор.

В отговор на поставените искания д-р Франк Кванте пое ангажимент в началото на следващата година да се организира нова обща среща между представители на общините и бизнеса от Южното Черноморие, на Фрапорт България и на някои от основните авиокомпании.

1 коментар

  1. В Поморие специално колко хотела работят целогодишно, и каква леглова база имат?
    Какво се предлага на туриста извън сезона, че той да посещава някой от градовете?
    Бургас за разлика от Варна няма утвърден зад граница университет!
    Има толкова много пречки за реализацията на такива полети, и за нито една от тях вина не носи Фрапорт.
    Поморие продължава да “инвестира” в махленски кооперации, които с години си стоят пусти, а после казвате че собствениците “намирали вратички” в Закона да избягват плащане на такси, и данъци!
    20 години не можете да се разберете за някакъв си смотан голф комплекс! Едно поколение е изгубено само от тази игричка на политиците!!!
    Инвестиции… Нула!
    Как очаквате следствието да е по различно?
    Веднага ще кажа, че средствата по разни проекти не са инвестиция! Инвестиция може да бъде ако Община Поморие иска да бъде енергийно независима, а не да казва че токът бил скъп! За бизнеса не е скъп?
    Та, полетите … Много неща трябва да се променят за да има такива полети, дори и да се смени оператора!