Кметът Иван Алексиев заплашван за Голф комплекса

Кметът на Поморие Иван Алексиев е бил заплашван във връзка с Голф комплекса до Каблешково. От публичното му изявление по време на сутрешната оперативка не става ясно от кой и по какъв начин е получил заплахата. Ръководството на общината наскоро  изпрати отговор на публикация във вестник “Труд”, но от редакцията са съкратили и редактирали отговора, за което Алексиев е бил разочарован.

На сесия на Общинския съвет предстои да бъде разгледана нова докладна записка за Голф комплекса. Общината ще направи всичко възможно инвеститорите да бъдат накарани да реализират този проект.
Вижте видеозаписа!

Иван Алексиев за Голф комплекса:

Ivan-Aleksiev6Сагата “Голф комплекс” от регионален се превърна в национален проблем. За жалост се включи и една медия, която аз много уважавах, написа едни лъжи. Ние се възползвахме от правото на отговор, но те не посмяха да го публикуват. Публикуваха пак едни лъжи, извадки от отговора. Отговорът е качен на сайта на общината…

… Въпреки заплахите, които получих, искам да заявя, че аз докато съм кмет ще направим всичко възможно този проект, не само да запазим земята, тази земя ще я запазим, но ще направим всичко възможно да накараме инвеститорите да реализират този проект. Явно някои хора се притесниха от това и тръгнаха по този начин. Пак повтарям: Въпреки заплахите, които получих аз няма да се откажа! Това искам да го знаят хората от Каблешково, да не се подават на разни инсинуации, на разни бивши фактори в тази община, защото от тях се движи цялата кампания…

… В момента има една докладна за Голф комплекса, ще се гласува поредната докладна на сесията, но докато аз съм кмет, ръководството и сегашният общински съвет ще отстояваме този проект да се случи, каквото и да ни коства.

Някои бивши отговорни фактори, които са били начело на тази община въобще не са искали да се случи този проект и сега продължават да мътят нещата да не се случи…

4 Отзиви

  1. Кмете, ако искаш да ти тежи думата, престани да говориш с недомлъвки, и казвай директно – КОЙ? Кои са тези бивши отговорни фактори? Имена, и какво точно са направили. Инак с тези недомлъвки си бетер вестник Труд.

    • Stanislav Penkov

      Не знам защо все още Общинският съвет и Кмета се мъчат да направят нещо от този проект.всеки човек,който познава Дарио Томалети от италиански и Оги Сапунов е наясно,че няма по-големи лъжци и измамници от тях.Те никога не са искали този проект да се случи,нито са имали волята,нито пък парите.Както на широката общественост е ясно ,те отдавна не могат да си обслужват кредитите,на Оги Сапунов му взеха хотел Делта в Сл.бряг ,а Божидар томалев оглавява стачката на вложителите в КТБ.Нали всички знаете какво е положението с тяхния строеж в Ахелой-и там банката им го взе .Тогава това беше най-евтиният начин да изкараш някой лев,като вкараш толкова много общинска земя в едно дружество,ужким за ГОЛФ игрище.Не трябва да забравяме и факта,че тогава и общинските съветници взеха по един рушвет и лесно го гласуваха.

  2. Ако имаше желание този проект да се осъществи, не виждам никакви пречки за реализирането му!

  3. Помним времето, когато се режеха ленти за откриване на обекта.То не беше телевизия и вестниците, гърмяха за сключена сделка за милиони . Общината в лицета на г-н Златанов и общинските съветници продадоха земята на безценица уж ще се прави нещо голямо. За колко души ще се създадат работни места и какво излезе от цялата работа – един балон. Според много хора цялата тази далавера беше да се препродаде земята и този Томалети исие да се нагушат с пари. Като са толкова силни да бяха почнали и забравили до сега строителството на този проект. Сега тези, които сътвориха тази далавера се крият и Алексиев да обира негативите и вярвам че го заплашват мазните акули. Прокуратурата да започне разследване на случая и да бъде сдеката обявена за незаконосъобразна.