Кметът на Поморие забрани нощните фойерверки

Със заповед на кмета на Община Поморие Иван Алексиев провеждането на илюминации и използването на фойерверки, създаващи силен шум, е забранено от 14:00 до 16:00 часа и от 22:30 до 07:00 часа . Заповедта е издадена на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Наредба № 2 –  за поддържане и опазване на обществения ред в Община Помориe и с цел осигуряване спокойствието на живущите в населените места в общината.

При организиране на публични и масови увеселения, културни, спортни и други мероприятия, предвиждащи провеждането на илюминации или използването на фойерверки, създаващи силен шум, организаторът трябва предварително да уведоми кмета на общината, съответно на кметовете на кметства или кметските наместници, същевременно и Районно управление „Полиция”  – Поморие.

Контрол по изпълнение на заповедта ще се осъществява от Звено „Обществен ред и сигурност” в Община Поморие и Районно управление „Полиция” – Поморие.

Пресцентър Община Поморие

10 Отзиви

  1. Не знам да има дневни фойерверки!
    И щом се продават свободно на пазара, то как г-н Кмете ще ми ЗАБРАНИТЕ, след уведомление на съответните органи, демек на Вас, да ги използвам по контролният ред !?
    Престанете с простотиите, защото ще Ви забранят Вас накрая.

  2. Кметът да забрани дневното строителство в центъра на града!!!!БЕЗОБРАЗИЕ ГОЛЯМО- ОСВЕН ТАЯ ШИБАНА УЛИЦА ДЕТО Я ЧУКАТ ПЛОЧКА ПО ПЛОЧКА, НА МАНЦА НЕ СА СПРЕЛИ ДА ПРОБИВАТ ДУПКИ ПО ЦЯЛ ДЕН!Кой с какви привилегии се ползва,как са дадени,кой е взел парите? Що за нахалство?Защо на телефона за съоб
    щения за нередности отговарят-НЕ ЗНАЕМ КАКВА Е УГОВОРКАТА??????По средата на лятото!!!!!!!!!!!!!Какви уговорки бе,Вий за кво сте там,уговорки ли да правите,мерки ли да взимате или да развивате един ЕВРОПЕЙСКИ град?Или сега докато малоумниците по върховете се чудят едикойси ден какво да спастрят, гледате в безвластието да изчукате максимално че се не знае кой ще дойде ?А иначе КУЛТУРАТА БИЛО ФАКТ!Културата е фалш-мажоретен,бомбастичен,сценичен,ЦИНИЧЕН!СЪБИТИЯ да има,че зад тях и зад ДУХОВАТА музика по се крият всички други изгнили,изпопадали ,мършасяли простотии в този град!" Наредба № 2 – за поддържане и опазване на обществения ред в Община Помориe и с цел осигуряване спокойствието на жив"уркащите по къщите безсилни хорица.ЕГАТИ И спокойствието!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Много тъпо парче трябва да си, че да си въобразяваш, че и със издадено разрешително фойерверките и зарите пак ще нарушават спокойствието и съня на ХОРАТА(не туристите, а ХОРАТА).

  4. STROITELSTVO ZA PRIBLIJENI MOJE CIALA GODINA

    Zavedeniata MANC rabotiat ALL INCLUSIV ZA KORIFEITE OT OB6TINA POMORIE I KMETA E V TOVA 4ISLO. 6TE RABOTIAT DO KOGATO SI ISKAT-CIALO LIATO

  5. пападжан

    Сега вече си обясняваме защо тротоара стана Манцова собственост!!!!!!!!!!!!!Че и заграден с перпендикулярни тухлички!Не можем да минем с количките и децата до Детската кухня!Толкова тясно стана,а колите си вървят в двете посоки ,че и нагоре!То от сътрапезници,кумци,братовчеди,съкварталци и др.п. цялото Поморие станахме ТЪРГОВСКИ обект!

  6. Малоумници

    В квартал Свобода от една седмица насам, всеки ден между 14:00 и 16:00 часа тишината е нарушена не от кой да е, а от работниците към общината които кастрят градинките. В 15:00 да се събудиш от моторна резачка е върха. Ебати наведената община. Една работа свършете като хората.

  7. групата на Шаро

    Алексиев да не се прави на луд щото ще му бием шута преждевременно!

  8. папата

    По същото време зачукват улицата пред Зевс-хотела!!!!!!!!!!НАГОВОРИЛИ СА СЕ!

  9. DO KORIFEEITE OT OBTINA POMORIE

    otvivaite si dobrovolno. 6te ima mnogo sta4ki ot septemvri

  10. Поредният гаф на Общината, на 31ви юли зад Читалището, неизвестна фирма пуска фойерверки в 20ч (по светло), абсолютно аматьорски, по поръчение на Община Поморие. Без оглед на обезопасяване на терена и защита на гражданите неизвестен господин "пусна фитила" без дори да се огледа дали наоколо играят деца в градинката, дали има детски и инвалидни колички по улицата. Случи се така, че по крайбрежната улица имаше много движение и коли бяха задръстили пътя, което не позволи на файтоните навреме да напуснат мястото и горките животни изпаднаха в ужас, пометоха всичко по пътя си и на косъм се отървахме от жестоки инциденти. ПИТАМ: Кой контролира въпросното изпълнение на поръчка на ОБЩИНА ПОМОРИЕ, кой се грижи за безопасността на гражданите, когато се извършва такова рисково деяние, кой ще потърси отговорност на човека който пусна огнените отпадъци да летят из въздуха без да осигури безопасност на минаващите наоколо. Той се държа като момченце което скришно си играе с огън в задния двор, дръпна огъня и се скри зад една кола, а че е пълно с деца на поляната, никой не помисли, и ако днес града беше в траур, и ако деца бяха осакатени, кой носи вината??????????????
    И в заключение: ВИЕ КАТО ДАНЪКОПЛАТЦИ, съгласни ли сте Общината да харчи парите ви за аматьорска заря по СВЕТЛО, от която всички получиха не ЗАБАВЛЕНИЕ, а РИСК за ЖИВОТА СИ! ДА СЕ ЗАБРАНИ ВСЯКАКЪВ ВИД подобни шумотевици, те ПРЕЧАТ на всички и изпаряват общински пари!