Коалиция за България няма да строи Бургас – Александруполис

Няма да строим петролопроводът Бургас – Александруполис и за пореден път призовавам хората да не се подвеждат по лъжите на опонентите ни. Това заяви на среща с жителите на кв. Ветрен и град Българово водачът на листата на Коалиция за България ижн. Димчо Михалевски. Той подчерта, че БСП зачита мнението на бургазлии, които отхвърлиха проекта с местен референдум.

 

Автомагистрала „Тракия” няма да стигне Бургас до края на летния сезон, прогнозира още водачът на листата на социалистите. По неговите думи основната причина строежът да спре е липсата на финансиране и злоупотребите с отклоняване на средства. „Строителството на магистралата е платено на 82%, а изпълнените дейности са едва на 60%”, коментира Михалевски. Той не скри и опасенията си, че в следващите години участъкът от Стара Загора до Карнобат ще се нуждае от сериозен ремонт, тъй като под асфалта има пепел, която тепърва ще създава дефекти. Михалевски коментира и обещанията на водачката на листата на ГЕРБ Ивелина Василева, която се хвали с договорени проекти за 500 млн.лв. за водната инфраструктура на област Бургас. „Половината от парите за тези обекти ги няма и това е заложена бомба за следващото правителство”, категоричен бе Михалевски. Той отбеляза, че предизборно, Министерството на околната среда и водите, е договорирало проекти за 4,3 млрд. лв., при условие, че общият ресурс, с който разполага държавата, заедно с европейските средства е за 1,9 млрд. лв. „Това е един капан, защото следващото правителство ще е принудено да изплаща вересиите на ГЕРБ, при условие, че те изхрачиха всички спестявания и натовариха държавата с нови заеми”, посочи кандидатът за депутат. Той предупреди жителите на Бургас, че ако се изградят веднага всички лансирани пречиствателни станции и нови ВиК системи цената на водата ще се покачи драстично, което без индексация на доходите ще натовари гражданите и обвини Василева, че не казва истината на бургазлии.

 

„Вълка козината си мени, но нрава никога”. Така инж. Димчо Михалевски описа предизборната програма на ГЕРБ и призова хората да не се подвеждат, че свалените от улицата управляващи имат намерение да променят нещо.Те ще продължат да мачкат хората и бизнеса, полицейщината ще остане, заедно със стискането на зъби и затягането на колана. Той представи регионалната и национална програма за управление на Коалиция за България до 2017г., насочена изцяло към хората. Увеличаване на доходите, разкриване на нови работни места, освобождаване на бизнеса от мачкане и рекет, предвидима държава за привличане на чуждестранни инвестиции са алтернативата на КБ. Повече честност, прозрачност и нов начин на управление.

 

Михалевски бе категоричен, че няма да дели хората и кметовете по партии, а ще работи с всички еднакво, за да се решат проблемите на народа.