Кандидат-депутати от БСП се включиха в почистването на Поморие

dimcho_mihalevski

На 12 май да изчистим България, за да започнем на чисто да градим държавата на хората, не на олигарсите, монополите и мизерията. Това заяви водачът на листата на Коалиция за България инж. Димчо Михлевски, който заедно с децата си се включи в акция за почистване на „Пясъчната коса” при Голямото поморийско езеро, както и парка при минералният извор в кв. Ветрен, част от националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Събрани бяха над 60 чувала с различни боклуци, автомобилни гуми и стотици пластмасови туби, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

dimcho_mihalevski3

В почистването на знаковите природни забележителности участваха и кандидатите за народни представители Павел Маринов, Атанас Зафиров, Ива Кусева, Кремена Лалева, Димитър Гочев, Георги Спасов, Дафинка Главанска, Мартин Павлов и Катя Колева.

 

Десетки жители на Поморие, сред които и руснаци, в продължение на часове събираха отпадъци от брега на езерото, като обявиха обща кауза – то да бъде запазено за бъдещите поколения. Михалевски увери, че като депутат от област Бургас ще предприеме всички мерки за опазване на езерото и уникалната лечебна кал, която е основа за развитие на балнеотуризма в Поморие. Поданиците на Руската федерация поставиха пред кандидат-депутатите проблемите с издаването на визи. Те алармираха, че документите, които се изискват за временно пребиваване в България, се издават много бавно като срокът от 4 месеца е прекалено голям. За пример руснаците обясниха, че в страна от Шенгенското пространство се чака много по-малко време, в което няма логика. Хиляди руснаци имат имоти в област Бургас и докато чакат виза понякога пропускат летния сезон, други пък се налага да се прибират до Москва, с което правят значителни разходи само за документи.

dimcho_mihalevski2

Михалевски увери, че заедно с българските евродепутати ще изготви аргументирано искане пред Европейската комисия визовият режим между България и Русия да бъде облекчен. По думите му това ще доведе до ръст на туристите от Русия и повече приходи за региона. В града той посети и улица „Морска”, където се запозна със състоянието крайбрежните диги, които са недостатъчни, за да защитят сградите в съседство при бури. Инж. Михалевски подчерта пред хората, че брегоукрепването и рехабилитацията на плажовете ще са сред основните акценти в управленската програма на Коалиция за България в Бургаска област.

1 коментар

  1. Не мога да разбера,как все още се намират хора да се впечатляват от подобни предизборни,панаирджийски номeра?