Мениджърът в туризма Георги Мицов за „зеления сертификат“

georgi-micovОпитният мениджър в сферата на туризма и известен ресторантьор Георги Мицов определи като престъпна новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, с която се въвежда задължително Зелен сертификат за извършване на редица дейности на закрито. Мицов управлява ресторант „Ла Веранда” в Бургас и има пряк поглед върху това как новите разпоредби ще се отразят на бизнеса и хората. Той посочи и многото въпроси, които предизвиква заповедта на министъра с новите мерки срещу Ковид, която влиза в сила от тази нощ.

„При пристигане на клиент от утре ще проверяваме това,което той ще ни покаже като сертификат. Всъщност ще го поглеждаме просто, защото ние нямаме право да бъркаме в системите, за да проверяваме дали е реален или нереален. А и не ме интересува. Аз самият съм изправен пред идиотска житейска ситуация, която за мен е създадена умишлено престъпно спрямо хората. Казвам го откровено, че е престъпно. Защо?! Аз съм преболедувал болестта през месец февруари с всички съпътстващи гадости. Онзи ден се проверих – имам уникален набор от антитела и Т-клетки, което означава, че съм защитен. Безумците обаче твърдят, че ако си преболедувал, валидността на сертификата ти е само 6 месеца, докато си се боцнал с не знам какво си – валидността е повече от 9 месеца. Това на всички езици се нарича сегрегация, разделение на хората и лишаване на конституционното ни право на достоен живот и на труд.“, каза пред БургасИнфо Мицов.

Той каза, че примерно в „Ла Веранда“ 90% от персонала са преболедували или ваксинирани. „Аз съм човек, който е здраво стъпил на земята. Винаги съм бил отличник в училище и смея да твърдя, че имам базисни познания по биология. И всичко това, което се говори, че имунитетът след заболяване е некачествен, докато от ваксина е качествен, е престъпен сговор спрямо правата на нормалните хора. Нямам щастието да съм държавен или общински чиновник, за да се чувствам спокоен. Аз се боря за моя хляб и за хляба на моите хора. И това е всеки ден! Това е борба и е въпрос на оцеляване!“, подчерта той.

„Тази заповед е престъпна, защото, ако искаш да покажеш, че държиш на своето – ами имунизирай си твоите чиновници. Нека 100% държавните и общински чиновници да бъдат ваксинирани. Но не можеш да си позволиш да тормозиш другите хора. По каква логика, според коя наука, след като имам антитела, имам Т-клетки, аз трябва да се бода наново с нещо си, което не ме пази от нищо?! Какво ме карат да направя? Това е нормална житейска ситуация и искам отговори“, добави Мицов.

Според него, засегнатите бизнеси вече са доведени до ръба на оцеляването. „Изключително трудно е в момента. Съжалявам, че го казвам, но стигам до извода, че навсякъде ни довеждат изкуствено и умишлено до фалити. Каква е целта- не знам. На мен не ми пука – утре ще изстрелям хората на борсата и ще затворя. Е, и какво? Все някак ще преживявам, но управляващите могат ли да плащат разходите за тези хора?! Като са решили да се правят на светци – да обявят тотален локдаун, да покрият разходите на хората без работа, за енергията, която те оскъпяват и тогава да се правят на баровци, колкото си искат. Но в обратен случай – да не правят хората на овце.“, подчерта Мицов.

1 коментар

  1. Отговорете си на въпроса, защо не се прави масов скрийнинг за антитела, но същевременно се закупуват антигени и пср?
    Защо вместо да се принуждават хората да се ваксинират с експериментални "ваксини", не се тестват задължително за Т-клетъчен имунитет? Който твърди, че организмът Ви не може да Ви защити без медицински доказателства за това е убиец. Доказателствата са изследвания направени от лекари, а не от статистици!
    Имунната защита не може да се създава със Заповеди, нито може да спре разспространението на вируси от подобен тип. Гражданите не са длъжни да спазват Заповеди, които погазват Конституцията!