Наградени в конкурса „Да погледнем на България с очите на Вазов” на СУ „Иван Вазов“ – Поморие

„Да погледнем на България с очите на Вазов” е конкурс, организиран от ръководството на Средно училище „Иван Вазов“, който се утвърди като прекрасна традиция в навечерието на националния празник Трети март. Конкурсът е насочен към учениците от първи до дванадесети клас и има любителски характер, като първоначално той провокираше децата да търсят красиви родни места и да ги запечатват в снимки. От две години творческата надпревара разшири своя обхват като включи и категорията „живописна рисунка“.

За 12-та година „Да погледнем на България с очите на Вазов” мотивира десетки млади хора, възпитани в родолюбие, в нравствена устойчивост и естетика. Най-добрите творби бяха отличени от жури с председател Милчо Талев – творец, общественик и почетен гражданин на Поморие и членове: Дарина Гильова – художничка и приятел на училището и Георги Карталов – автор на художествена фотография, съобщиха от Община Поморие. Награждаването, съпътствано от патриотична празнична програма, бе открито от директорката на училището Петя Казакова: Какво е да погледнеш на България с очите на Вазов? То е да се влюбиш, да се захласнеш, да се развълнуваш, да се поклониш и да прошепнеш с едно сърце и с една душа „Мила Родино, ти наистина си земен рай“!

Сред гостите на празника бяха кметът на община Поморие Иван Алексиев и Теодоси Гуджуков – почетен гражданин на Поморие и спомоществовател на учебното заведение. „Благодаря на ръководството на училището за това, че 12 поредни години организира този конкурс, защото вярата, езикът и духовността са най-важни. Макар да сме част от голямото европейско семейство, ние трябва да запазим своите национални традиции и своята духовност, да  помним и да се прекланяме пред светила като дядо Вазов.“, каза кметът Алексиев. Той сподели на присъстващите и добрата новина, че Община Поморие успя да защити проект за голям основен ремонт на физкултурния салон и за изграждане на столова за най-малките ученици.

Наградите бяха връчени от кмета на община Поморие и Дарина Гильова, а ето и отличените:

Категория Фотография

I възрастова група

  1. Петя Косева – 4 клас
  2. Лъчезар Лечев – 2 клас
  3. Константин Ласин – 2 клас

II възрастова група

  1. Виктория Янушева – 7 клас
  2. Пламена Кънчева – 6 клас
  3. Изабела Маркова – 7 клас

III възрастова група

  1. Александра Георгиева – 8 клас
  2. Кристиян Величков – 10 клас
  3. Аделина Кючукова – 9 клас

Категория Рисунка

I възрастова група

  1. Никол Желева – 1 клас
  2. Даная Вардалиева – 2 клас
  3. Стиляна Атанасова – 2 клас

Поощрителна награда – Матео Цонев – 3 клас

II възрастова група

  1. Мария Станойкова – 5 клас
  2. Борис Динев – 6 клас
  3. Яница Славова – 5 клас

Поощрителна награда – Сияна Фердинандова

Поощрителна награда – Елица Атанасова – 7 клас

III възрастова група

  1. Арина Тимофеева – 10 клас
  2. Елизавета Николаева – 9 клас
  3. Летисия Янни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *