Областният управител организира среща за търсене на възможности Бургаското летище да развие пълния си потенциал

Областният управител Пламен Янев организира работна среща във връзка с намаляването на полетите от и до Летище Бургас. Тя ще се проведе в Областна администрация на 15 март /петък/. На нея заинтересованите страни ще обединят опит и знания за съставяне на ясен план относно необходимите действия тази негативна тенденция не само да бъде спряна, но и постепенно отново Летище Бургас да бъде водещо в страна с многомилионен пътнически поток и  десетки дестинации.

Търсенето на възможности за увеличаване на полетите и пътникопотока в областта е приоритет за Пламен Янев. Всички усилия за удължаване на сезона и създаването на възможности за посещение на региона извън летния сезон срещат трудности заради липсата на полети директно от и до Бургас. Той е категоричен, че транспортната свързаност по въздух е ключов фактор за доброто икономическо развитие на всеки регион. „От години се наблюдава тревожна тенденция за намаляването броя на полети на Летище Бургас и тяхната все по-голяма ограниченост във времеви диапазон. Последствията от това търпим всички ние. Динамиката в туристическата сфера налага нуждата от спешна реакция относно решаването на този проблем“, коментира Янев.

На срещата са поканени кметовете от Бургаския регион, изпълнителният директор на Пловдивското Летище, както и местни организации в туристическия бранш. Те ще обединят експертизи за съставяне на ясен план какво е необходимо за прекратяване на тази негативна тенденция. Съвместно те ще оформят и конкретни въпроси, които ще адресират до Министерство на транспорт и до концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, както и ще изготвят единна стратегия, чрез която да се подпомогне и развие интересът към Бургаския регион.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *