Нови правила за движение и паркиране на превозни средства през лятото в Поморие

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев издаде заповеди за изменение и допълнение на правилата за движение и паркиране на превозни средства през летния сезон, пише pomorie.bg

Улица „Княз Борис I”, в участъка от площад „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Велико Търново”, ще бъде затворена за движение на превозни средства всеки ден от 18:00 до 22:00 часа до 15.09.2014 г.

Без допълнително заплащане ще могат да се ползват паркингите при: хотел „Поморие”, хотел „Парадайс”, „Ново казино”, „Нови кални бани”, „Солници”, хотел „Токалиев” и ул. “Н. Й. Вапцаров” /бившата ул „Железничарска”. Срещу заплащане ще може да се използва паркингът „Нео Анхиало”, срещу сградата на Община Поморие.

Туристическите автобуси влизащи и излизащи от град Поморие, с цел превозване на туристи, имат право на престой максимум 30 минути на обозначените места: ул. „Княз Борис I” – до кръстовището с ул. „Манастирска” на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров” и ул. „Княз Борис I” – ул. „Солна” – паркинга пред Община Поморие. Туристическите автобуси, влизащи в града, с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, имат право на престой максимум 10 минути на същите паркоместа.

След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие, с адрес гр. Поморие, ул. „Цар Петър” и на паркинга на „Анхиалоавто” ООД, с адрес гр. Поморие, кв. „Свети Георги”, ул. „Странджа” № 5.Забранява се спирането и/или престой на автобуси, изпълняващи случайни превози, на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт, както и извън определените за това места.

Превоз на товари и стоки, с цел зареждане на търговски обекти, на територията на град ще се осъществява в часовия интервал от 07,00 до 12,00 часа за ул. „Крайбрежна” и от 07,00 часа до 14,00 часа за останалата част от град Поморие.

 

1 коментар

  1. otpomoriesam

    Номера на паяка защо никъде го няма?