Областният управител върна за преразглеждане решение на Общински съвет

На свое редовно заседание, проведено на 25.03.2016г. Общинския съвет на община Поморие прие решение за  промяна  на предназначението на  пристанище Поморие от публична в частна общинска собственост и даде съгласие за безвъзмездното му прехвърляне в полза на държавата.

Общинските съветници от БСП се противопоставиха категорично на това решение, като аргументираха своята позиция с липсата на мотиви от страна на вносителя и с отсъствието на правна и финансова обосновка, която да доказва, че решението е в полза на местната общност, съобщават от пресцентъра на БСП. На практика с това решение общината се отказва безвъзмездно от един от най-големите си активи, предоставен й с решение на Министерския съвет през 2007г., който може да й носи приходи,  без да е ясно защо.

В писмо до областния управител социалистите наред с горните аргументи, изтъкнаха, че решението за безвъзмездно прехвърляне на държавата на поморийското пристанище е прието в нарушение на Закона за общинската собственост, според който за да е то законосъобразно е необходимо „ за” да гласуват три четвърти от всички общински съветници, каквото мнозинство липсваше при провеждане на гласуването.

Отчитайки обективно създалата се ситуация и наличните документи областният управител на област Бургас със своя заповед върна за ново разглеждане оспореното решение на Общински съвет Поморие. Предстои в 14 дневен срок да се проведе ново заседание на Общинския съвет, на което върнатия акт може да се отмени, измени или приеме повторно.

 

5 Отзиви

  1. Кметът е длъжен да информира гражданите за своите намерения! Това, което се представи пред Общински съвет на самото гласуване е престъпление, в което съветниците са съучастници и не знам осъзнават ли го!

    • Станчо

      Че то в самия Обс има класически престъпници, какво те изненадва?

      • Изненадва ме апатията на Народа! А това не води след себе си до нищо хубаво, най-вече за него, а не за управляващите отрепки.

  2. ти като беше кмет да не би да информираше общинскиа съвет

    • Как реши, че съм бившият Кмет? И нали поради тази причина го "натирихте" и дойде "добро утрото"?! Апатията не е проблема, проблемите тепърва ще придобиват реални и "видими" за гражданите измерения. Ще ревем, но няма да признаем отново собствените си грехове и ще търсим вина други му! Един затворен цикъл, който не се ли прекъсне ще става по-лошо.