Обсъдиха развитието на Поморие до 2020 г. /видео/

В последния ден на месец октомври в сградата на читалище “Просвета” се проведе обществено обсъждане на проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие” за периода 2014 – 2020 година, който съдържа конкретни параметри за развитието на града, конкретни инвестиционни предложения и конкретна ресурсна обезпеченост за изпълнението му.
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на град Поморие представлява съвкупност от проекти, действия и инвестиционни намерения, които ще се прилагат в рамките на строителните граници на града.

“Това е един много важен документ за бъдещето развитие на град Поморие. Независимо кой от тук нататък ще поеме управлението на Поморие, той трябва да се съобразява с този документ”, заяви пред присъстващите кметът Иван Алексиев.

Екипът на проекта е направил две анкетни проучвания, които показват, че по един и същи начин мислят жителите на града за това кои са проблемите. Първата анкета е направена в началото на тази година, през периода на месеците март-април, а втората в момента, съобщи пред присъстващите пиарът на екипа Екатерина Милиславова. Лично тя е останала изненадана, че на първо място анкетираните са определили като приоритет енергийната ефективност на сградите.

Проектите за интегрирания план бяха представени от д-р урбанист арх. Жана Стойчева, експерт от екипа на фирмата изпълнител по проекта.
Изграждане на нови паркови площи, спорртна зала, автогара, детски площадки, рехабилитация на улици и изграждане на нови, внедряване на мерки за енергийна ефективност, разширяване и ремонт на сгради от образователната инфраструктура  са част от предложенията за развитието на черноморския град. Някои от присъстващите изразиха мнение и направиха своите предложения, които ще бъдат взети под внимание.

Цифрите които са важни за Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Поморие възлизат над 130 млн. лв., разпределени за 6-те години. Най-големият дял се пада на финансирането от ОП “Регионално развитие”, близо 56% или над 73 млн.лв.

Повече информация ще научите от видео-репортажа.

1 коментар

  1. помориец-а 2 съм аз

    Г-н кмете кажете колко откраднахте…без да ни лъжете…че като гледам асвалта само…няма и 4 см..всяка година го правите по случай георгьов ден!!!само да се покажете пред поморирийци и гости…кажете къде са тея пари…
    ПЪк да не говорим за програма воден цикъл