Община Поморие организира разяснителна кампания за безплатното саниране на малките блокове

Във връзка с разширяването на обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и възможността в нея да участват и блокове с по-малко от 36 апартамента, Община Поморие организира информационна и разяснителна кампания за собствениците на всички допустими за участие сгради в Поморие.
От 25 януари до 03 февруари 2016 г., кметът Иван Алексиев и експерти от администрацията, ще обясняват за направените промени в програмата, ще разясняват стъпките за кандидатстване, мерките, които ще се финансират и ще отговорят на всички въпроси, поставени от представителите на етажната собственост.
В програмата за безплатно саниране вече може да се включат блокове с по-малко от 36 жилища и тухлени сгради, в които поне 60% от разгънатата застроена площ са апартаменти. За да отговарят на условията, тези кооперации трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.
Условията за участие не са променени. Необходимо е да бъде учредено Сдружение на собствениците по ЗУЕС и подаване на заявление по образец до Община Поморие. Всички образци са качени на официалния сайт на Община Поморие – Виж тук
Поради състезателния принцип на програмата за саниране, се надяваме на вашия интерес и присъствие на срещите. Молим да потвърдите участие на тел: 059622004, 0882420086 или на e-mail:eu_projects@pomorie.org – Георги Петков, началник Отдел „Управление на проекти”. В случай, че няма предварителни заявки за присъствие, срещата със собствениците на съответните сгради, ще се отлага

1