Община Поморие с бюджет за 2023 г. в рамките на 53 326 437 лева

Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2023 г. е 53 326 437 лв. От тях данъчните приходи са 9 980 000 лв, неданъчните  приходи са 10 748 084  лв, субсидии за делегирани от държавата дейности – 22 261 213 лв. Преходният остатък от 2022 г. е 10 395 192 лв.

Заместник-кметът Янчо Илиев подробно представи пред присъстващите на срещата всички заложени в новия бюджет параметри и източници на финансиране. Капиталовата програма на Общината за 2023 г. е 18 204 866 лв и включва дейности, част от които вече са реализирани с решения на Общински съвет. Сред дейностите са: проект за реконструкция на рушащия се бивш съд и превръщането му в многофункционална сграда; проект за реконструкция на ВиК инфраструктура в централната градска част на Поморие; ремонт и благоустрояване на улици в различните съставни селища; обособяване на нови паркоместа; основни ремонти на училища и детски градини, както и проекти за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в тях. Със средства от капиталовата програма се предвижда закупуване и на дълготрайни материални активи, необходими за дейността на различни институции – компютри, озвучителни системи, мултимедия, климатици, охранителни системи и други.  Сред тях са и съблекалня и санитарен възел за „Хандбално игрище“ – Поморие.

Средствата, осигурени по европейски проекти са 5180406 лв.

На срещата присъства председателят на Общинския съвет Адам Адамов, общински съветници и граждани.

Предстои проектобюджетът с постъпилите по него предложения и становища да бъде разгледан от постоянните комисии на Общинския съвет, след което да бъде гласуван на редовно заседание през месец септември.

4 Отзиви

  1. ВиК проекта е закъснял, но е задължително неговото прецизиране, обществено обсъждане и надлежно информиране! Също така трябва да е ясно, дали в т.н. “стара” част строителството ще бъде увеличено, и съобразено с въпросния проект? Да не стане така, че утре ще изградим един проект съобразен с настоящето, без оглед на бъдещето, а вдругиден изникнат многоетажни кооперации на мястото на еднофамилни къщи! И, положението ще си остане същото.
    Освен това, този проект ако се изпълни както трябва, ще трябват поне две години, които трябва да бъдат съобразени с курортния сезон!

  2. Иван Алексиев

    ВиК Поморие едни капаци на шахтите не може да направи като преминават автомобили по ул.Солна преди аптека Марешки та чак до ВиК Поморие всички шахти гърмят и трещят.Некадърниците във ВИК ПОМОРИЕ са предостатъчно за да направят нещо по въпроса. Пълно безхаберие и незаинтересованост.

    • Михаил Щерев

      А дано ама надали. Вече цяло лято е така а от никъде никакъв промисъл някой да го оправи този проблем Няма служба, община ,кмет, ВИК Бургас или Поморие като дружество или държавата на абсурдите която да оправи това.

    • Георги Трухчев

      Сагата с прословутите капаци на шахтите продължава. Но така е в държавата на абсурдите. В белите страни до сега вече щяха да са глобили ВиК дружеството с една хубава сума за този тормоз но тук в държавата на Ганьовците всичко е фалш и безхаберие.