Община Поморие: Училищата са в добро състояние

Във връзка с предстоящата учебна година кметът на община Поморие Иван Алексиев се срещна с директорите на всички училища на територията на общината. На срещата присъстваха зам.кметът по образование Илия Джингов, директорът и служители на Дирекция „Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт” и кметовете на всички населени места в община Поморие. По време на разискванията по повод осигуряване на нормално протичане на учебния процес през новата учебна година, стана ясно, че сградния фонд на всички училищата на територията на общината е в добро състояние. До началото на учебната година предстои с общински средства да бъде завършен ремонтът на компютърния кабинет в училище „Иван Вазов” в Поморие, където се обучават децата от 1-ви до 3-ти клас.

По време на срещата се постави въпросът за възможността за разширение на материално-техническата база на ОУ „Христо Ботев”, гр. Поморие; за физкултурните салони на училищата в гр. Каблешково и в с. Гълъбец, както и за изграждане на нови спортни площадки на териториите на училищата .

В община Поморие има общо 12 общински училища. През 2013/2014 учебна година първолаците в Поморие ще са 323-ма, с 58 повече от миналата година. За всички училища е осигурено горивото /течно или твърдо/ за зимния период.

Кметът Иван Алексиев призова директорите да създадат организация за почистване на училищните дворове преди началото на учебната година.

Пресцентър Община Поморие

4 Отзиви

  1. Всичко това е прекрасно. Но не само материално-техническата база е важна. За жалост в Поморие никакви мерки не се взимат за останалото – квалифицираност на учителите и качество на преподаването. Затова и масово се обезлюдиха училищата ни. Така и ще продължава, докато не се смени ръководния състав.

    • групово

      Ръководния състав на кое и на какво.

  2. Хубаво има увеличение на броя на първокласниците!Дано обаче тази бройка се задържи до 12-ти клас и всички ученици бъдат задържани в елитни паралелки в Поморие,а не учениците да напускат Община Поморие още малки.

  3. групово

    Не си мислете,че в Бургас обучението е по-добро.Парвенющина и еснафлък е разбирането,че децата от 5-ти клас са по-добре образовани в някое тамошно училище.Практиката го доказва!