Плаването до нос Хорн няма да се осъществи през 2015 година

Експедицията до нос “Хорн” на тримата мореплаватели от Поморие, Бургас и Карлово няма да се осъществи през тази година. Карловският зъболекар доктор Иван Моллов е напуснал екипажа, но други двама са се присъединили, споделиха във Фейсбук  моряците от българската експедиция по покоряването на нос “Хорн”.

Ето кратката информация за решението:

Скъпи приятели, вчера приключихме поредния ремонт и сме готови за отплаване. От новата 2015 година сме в малко видоизменен състав. Един член на екипажа-Доктора, ни напусна , но други двама Дидо и Тодор се присъединиха към нас. И в този състав продължаваме плаването. Доста време се забавихме, времето ни притисна и за съжаление тази година няма да можем да отидем до Нос Хорн. Може би догодина. Засега поемаме към Кабо Верде и после … и ние не знаем още. Най-вероятно Бразилия или Карибските острови. Следете ни на спот-а на страницата ни и ще разберете. Разбира се ще продължаваме да правим снимки и да описваме местата които посещаваме и към края на Април се надяваме да се приберем обратно.

Тримата мореплаватели отплаваха на 29 октомври миналата година по обед от пристанището в Поморие. Екипажът в състав капитан Кирил Киров, доктор Иван Моллов и Орлин Василев пое предизвикателството с амбицията да развее българското знаме заедно със знамената на общините Поморие, Бургас и Карлово на “морския Еверест”.