Пожар в завод „Кроношпан”

На 10.07.т.г. около 11.28 ч. в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е получено съобщение за пожар на територията на завод „Кроношпан”. Към мястото на инцидента своевременно се отправили три противопожарни автомобила и 10 огнеборци.
Констатирано е, че огънят е обхванал бункер за сушене на стърготина, с обща кубатура 450 куб.м. От помещението са изведени служителите на завода, като е ограничен периметърът на пожара. Включила се е автоматичната гасителна инсталация на помещението, която подпомогнала действията на огнеборците по ограничаване на пожара.
Към момента служителите от РСПБПЗН – Бургас продължават с гасителните действия, като охлаждат и съседните помещения /едно от които също е бункер за сушене на стърготина/, за да ограничат разпространението на огъня.
От инцидента няма пострадали или обгазени. Община Бургас е изпратила на място мобилна станция за замерване показанията на въздуха и евентуалните вредни емисии, но към момента няма обезпокоителни данни.
Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети ще се изясняват след потушаване на пожара.