Разкрити престъпления

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие са разкрити следните престъпления:
-По отношение извършените на 30.05.т.г .опити за транзакции от банкови карти, е установен извършителят на деянието. Това е криминално проявеният П.М., 27- годишен от Поморие, който извършил опитите за транзакции без знанието и съгласието на титуляра на картите.
-По отношение взломната кражба на две кафе машини, две дрелки, винтоверт, електрическа дърворезачка, ъглошлайф заедно с куфар към него и три дискове за ъглошлайф /всичко на обща стойност 739 лв./, осъществена на 30.08.2014 г. от частна вила, разположена в с. Лъка, общ. Поморие, собственост на 57 -годишна бургазлийка, е установен извършителят на деянието. Това е криминално проявеният Д.Х., 32- годишен от Бургас, който е привлечен в качеството на обвиняем и е възстановил щетите.
Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 10.07.т.г. около 00.20 ч. в Районно управление – Поморие е образувано бързо полицейско производство срещу 34- годишния руски турист В.К., отседнал в Поморие за това, че в района на ул. «Солна» №34 управлявал лек автомобил «Митцубиши», с хасковска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1,62 промила, съобщиха от пресцентъра на полицията.