“Поморие” постигна много важна победа

“Поморие” постигна много важна победа. След като в предния кръг бе надигран отборът на ЦСКА-София 2, сега възпитаниците на Малин Орачев победиха и претендентите за Първа лига Витоша (Бистрица). На градския стадион в Поморие домакините се наложиха с 1:0.

Двубоят бе изключително интересен и приятен за гледане. През първото полувреме отборът на Поморие бе по-активен и логично стигна до гол в 37-та минута. Танев центрира от фаул и след разбъркване в наказателното поле, най-съобразителен се оказа Ахмед Ахмедов, който от близко прати топката в мрежата за 1:0. Иван Колев можеше да удвои, след като копна технично над вратаря, но топката премина на сантиметри над напречната греда. Домакините пък имаха претенции  за 2 дузпи, които обаче не бяха отсъдени от главния арбитър.

През втората част поморийци се прибраха и затвориха пространствата пред собствената си врата. Така гостите не успяха да стигнат до чисто голово положение. Още в началото на второто полувреме “Поморие” имаше шанс да удвои. Мощен удар извън наказателното поле на Бекир Расим обаче срещна напречната греда.

В следваща среща отборът на ОФК “Поморие” гостува на друг морски тим – Созопол на 30.04. 2017 г. /неделя/ от 18:00 часа на стадион “Арена-Созопол”.

1 коментар

  1. поморие

    Победата е трета поред-Ботев, ЦСКА и сега Витоша!