Поморийци са винаги първи в местни, национални и световни турнири по подводен риболов

Двамата опитни гмуркачи от Поморие Антон Арабаджиев и Христо Георгиев, състезатели на СК „Нефтохимик”-Бургас уловиха най-много риба в регламентираното време на турнира по подводен риболов в Созопол и заеха първите две места.

Антон Арабаджиев спечели купата и уважението на всички участници и зрители като успя да улови 10 риби. Толкова риба наниза на харпуна си и Христо Георгиев, но уловът се оказа по-дребен, което го нареди на второ място в класацията. В турнира по подводен риболов за купата „Света Марина” участваха 54 гмуркачи от най-елитните български клубове. Състезатели от 12 клуба ловуваха под вода в залива на Созопол в чест на празниците на града, посветени на Света Марина. Турнирът е кръг от купата за България.

Само преди седмица братята Пламен и Антон Арабаджиеви се представиха блестящо и на световния шампионат.Тогава Националният отбор по подводен риболов в състав: Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Валентин Люцканов и Ивайло Матов завоюваха престижното ТРЕТО място на XXIX Euro-African Championships 2013. В индивидуалното класиране Пламен Арабаджиев е на 7-мо място, Антон Арабаджиев – на 11-то място.

Припомняме, че през есента, когато се състоя 44-то републиканското първенство по подводен риболов, отново поморийци обраха медалите. Пламен Арабаджиев, капитан на националния отбор, Антон Арабаджиев и Христо Георгиев се прибраха с отличия. Техният тим спечели първо място в отборното класиране с 423 точки. В индивидуалната надпревара Пламен Арабаджиев и Антон Арабаджиев се наредиха съответно на второ и трето място, а призът за най-голяма уловена риба – лаврак с тегло 2175 грама спечели Христо Георгиев.

Браво на поморийските момчета!

11-podvoden-ribolov-hristo-georgiev[1]

 

2 Отзиви

  1. Извинети,а къде е пътя за плажа?!Чи за п'ръв път сми на мурету?

  2. За пореден път:поморийци,но без поморийски отбор по подводен риболов!!!!!!!!!!!