Прогноза за април 2022 година

Още в 9,26 часа на 1 април не на шега стартира април с Новолуние – най-мощното за годината. За онези, които са планирали ново начало е много удачен момент да го направят. Първите осем часа след Новолунието са най-силни, но дори следващите дни носят възможности за подем. Новолунието е в Овен – първият знак в зодиака, носещ смелост и действие. Овенът се свързва с искрата на огъня и неговото време е през пролетта. Това е времето, през което всичко в природата разцъфва и се събужда за нов живот, затова е много подходящ период за заложим новото начало точно сега, за да си гарантираме сигурен успех.
Първата част на април се очертава относително спокойна. Напрегнатият аспект между Сатурн и Уран се разпадна и това ще се усети. Като, че ли ще се намали ескалиращото напоследък напрежение и цената на олиото няма да е повод за схватки в магазините.
До 15 април на небето се задържа обаче друга напрегната аспектация – Марс в съвпад със Сатурн. Това е аспект на травматичност и потискане на волята. Желанията на индивида и личната му воля, символ на която е Марс ще бъде възпрепятствана от Сатурн, изпълняващ ролята на закона, нормата, ограничението.
На 5 април планетата на любовта и красотата Венера преминава от Водолей в Риби и ще остане в този знак до 30 април. Емоциите от нестабилни, неочаквани и крайни стават много по-меки, нежни. Подходящ за романтични срещи и за хора, занимаващи се с изкуство.
На 11 април Меркурий, планетата на комуникацията влиза в земния Телец и прави мисленето по-конструктивно, практично. В този знак ще е до 29 април. На 20 април Слънцето също прави своя преход в Телец и това още повече усилва стабилността и всяко действие води до конкретни решения. Но до края на месеца не е подходящ период за екстремни действия и рискови начинания.
На 16 април е Пълнолуние и е ден подходящ за очистителни процедури и детоксикация.
Месецът е изключително подходящ за всякакви покупки като трябва да се подхожда внимателно към онези, които са за дългосрочно ползване. Добре обмисляйте сделките с имоти.
Напрегнатият аспект на Плутон със Слънцето може да доведе до скрит, потиснат гняв и нажежени страсти, които не успяват да излязат на повърхността. Очакват се подводни течения и действията да бъдат с тайни мотиви. Предпазливостта е за предпочитане. Този период е от 10 април до края на месеца.
Април приключва с още едно Новолуние – това в Телец, на 30 април в 23,28 часа.
Очертава се един слънчев месец, с ухание на пролет, ведро настроение, малко повече спокойствие на повърхността и скрити тайни, на които не им е дошло времето да бъдат разкрити.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com