Спектакълът „Осъдени души“ на 27 април в Поморие

Спектакълът „Осъдени души“ по Димитър Димов ще бъде представен в читалище „Просвета 1888“ – Поморие на 27 април 2022 г. от 19.00 ч.
Драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев.
В ролите на Фани Хорн, отец Ередия и Жак Мюрие се превъплъщават добре познатите от театралната сцена, малкия и големия екран актьори -Елена Петрова, Ники Илиев и Любомир Ковачев.
Актьорският състав включва още Димитър Мартинов, Светльо Иванов, Пламен Иванов, Валентин Ченков, Радина Алексиева. Сценографията и костюмите са на Галина Абаджимаринова.
Музикалното оформление е на Ники Илиев.
„ОСЪДЕНИ ДУШИ е разказ за любовта, разказ за изключителната връзка между едни от най-ярките герои в българската литература – Фани Хорн и отец Ередия, разказ за истинските човешки взаимоотношения, за жертвоготовността и милосърдието на фона на драматичните събития от испанската гражданска война.
В интереса на Димитър Димов към осъдените души, към тези умни и покварени, изтънчени и егоистични, опустошени от амбиции и греховни желания герои, към фаталната жена, превърната от каприза си в жертва или убиец, можем да открием не само неговия парещ интерес към екзотиката, но и много от модерната мисъл, от естетиката и романистиката на века.“
Тончо Жечев
Билети се продават в читалище “Просвета 1888” гр. Поморие.