Прогноза за месец август 2024 година

Август поставя доста предизвикателства пред нас. Главното действащо лице е ретроградният Меркурий, но като цяло смятам, че не е толкова зловреден. Широко разпространен термин е и като че ли демонизиран, аз мисля, че през фазите на ретрограден Меркурий са просто периоди, през които трябва да забавим ход. Но не и да спрем да живеем.

Ето три основни дейности, които не бива да се правят на ретрограден Меркурий:
1. Не се подписват важни договори.
2. Не се стартират важни проекти или бизнес.
3. Не се правят големи покупки – имоти, техника.
За всичко останало има индивидуален подход. Имам много примери на хора, които са започвали работа на ново място на ретрограден Меркурий. Дори този период да е кратък е всъщност много важен етап от развитието на човек в кариерата му. Това време му е нужно, за да ревизира целите си и направи равносметка какво всъщност иска да постигне в работен план.
Вселената е мъдра и когато някои събития се случват на ретроградна фаза, то означава, че е нужно да огледаме, помислим и променим.
Меркурий е ретрограден от 5 до 29 август в знаците Дева и Лъв.
Ето и останалите важни астрологични събития през август:
* Плутон опозиция Слънце – аспект, който се задържа от средата на юли и ще се задържи до 8 август. Доста тежка е енергията на Плутон и даде кризи в живота на хората. Плутон се нарича „Божията воля“ и дава събития, над които хората нямат много влияние. Плутон изпепелява и унищожава и пожарите у нас със сигурност бяха провокирани от този аспект. И не само от него.
Предпазливост по време на път и изобщо във всеки аспект на битието.
* Новолунието е на 4 август в Лъв, но като цяло не препоръчвам стартиране на нови проекти заради статичната фаза на Меркурий, която е ден преди тръгването му назад.
* От началото на месеца до 8 август Венера прави напрегнат аспект към Уран. Засилва се романтичността, но и свръх очаквания към любимия човек. Напрежение в личен план и лесна възбудимост на емоциите. Рязко изразяване.
* На 6 август Венера влиза в Дева и ще остане в знака до края на месеца. Малко по-обрани и недемонстративни стават емоциите, а от там и реакциите. Благоприятен период за сериозни отношения.
* Почти през целия месец на звездното небе се задържа квадратурата на Марс със Сатурн. Труден аспект, носещ ограничения и спирачки във всяка активност. Разколебаване и несигурност на вътрешен план, а на външен – травми и аварии. Сблъсък – в буквален и преносен смисъл. Пазете се от инциденти и катастрофи. Шофирайте с повишено внимание. Все пак Марс е в Близнаци, а той се управлява от Меркурий, който е ретрограден.
* На 22 август Слънцето влиза в Дева и ще остане там един месец. Не е лек този период, защото Слънцето прави съвпад с Меркурий и квадратура към Уран. Засилено нервно напрежение, неочаквани ситуации и лесна възбудимост ще се наблюдава почти седмица след това.
* Пълнолунието е на оста Лъв-Водолей. Доста напрегнато Пълнолуние – интензивност на действията, безсъзнателни импулси и събития, които трудно управляваме. Засилва се себеотвърждаването, през конфликт. Напрегнати дни.

Като цяло август предлага много предизвикателства. Енергията, с която трябва да се справим е тежка. Препоръчителни са медитации и енергийни практики, които ще ни помогнат по-леко да минем през този период, но каквото и да ни е подготвила съдбата трябва да знаем, че начинът е да вложим в ежедневните си дела повече воля и много мъдрост.

Астролог: Валентина Радиева- Маренова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *