Прогноза за месец септември 2023 година

Септември започва с две лични ретроградни планети – Меркурий и Венера.
Да си припомним още веднъж какво може да се случи в дните на ретрограден Меркурий?:

  • Да се развали компютърът, пералнята, прахосмукачката, телефонът-изобщо техниката вкъщи и офиса.
  • Когато тръгнете на път има вероятност да спукате гума, да претърпите авария, автомобилът да се повреди, полетът да се отмени, автобусът да закъснее, да си загубите билета.
  • Да се забави пратка, плащане. Закъснение на транспорт.
  • Да се обърка сделка или документация. Затова четете внимателно ако се наложи да подписвате договор.
  • Обажда ви се стар приятел, който отдавна не сте виждали.

Какво може да очаквате от ретроградната Венера:

  • Да върне в живота ви стара любов.
  • Да отключи подтиснати емоции, както положителни, така и болезнени.
  • Да забави или развали сделки с пари и имоти.
    Първите дни на септември, от 1-ви до 6-ти, започват с опозиция Слънце-Сатурн. Този аспект отваря темата за отговорността пред закона. От особена важност е спазването на правилата, защото е възможно да понесете наказание или да получите глоба. Ретроградния Меркурий също се включва в опозицията. Меркурий отговоря за транспорта и пътищата, затова бъдете изрядни и зад волана, защото задължително има вероятност да заплатите солено за грешките си.
    През този период хората ще са много докачливи на тема „авторитети“ и лесно ще се засягат, когато им налагате мнение, отправяте критика или ги наставлявате. Подбирайте си думите внимателно. Марс ще остане в „любезния“ знак Везни достатъчно дълго (до началото на октомври) и той ще съдейства на хората да бъдат по-дружелюбни един към друг.

    Ето кои са главите звездни събития през септември:

  • Новолуние в Дева – 15 септември в 5 часа сутринта. Малко преди полунощ на същия ден Меркурий тръгва напред. Ден-два преди и след ретроградната фаза, Меркурий е статичен и това винаги се усеща като проблемен период. За нови начинания бих препоръчала първите дни след Новолунието. Прекрасни дни за започване на нов хранителен режим или създаване на нови здравословни навици като отказване на алкохол или цигари например. Изобщо Девата отваря темата за здравето и е добре да се погрижите за себе си.

Друга сфера, в която може да се активирате е работата. Добър период е за реорганизация на работния график и колектив, включване на нови проекти или подобряване условията на труд.

  • На 8 септември до края на месеца Слънцето в Дева прави опозиция към Нептун в Риби, а това засилва чувствителността, но и носи вдъхновение. Добър период за творци – художници, музиканти. Аспектът обаче може да доведе до много неясноти между хората, лесно могат да е поддадат на измами и да е засилят илюзиите. Не се предоверявайте – нищо не е такова, каквото изглежда. Към края на месеца бъдете избирателни какво консумирате – възможни са хранителни и алкохолни натравяния.
  • На 23 септември Слънцето влиза в зодиакалния знак Везни.
  • Пълнолунието е на 29 септември по остта Везни – Овен. Аз винаги съветвам да не се поддаваме на емоции в дните около Пълнолунието, защото всичко ще ви се струва много по-драматично, отколкото е в действителност.

    На 15 септември е първият учебен звънец и точно това е денят, в който Меркурий тръгва напред. Това е добър знак за всички ученици и учители, на които пожелавам една ползотворна и успешна учебната година!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова