Прогноза за месец февруари 2024 година

През февруари е началото на Китайската нова година – тя започва от второто новолуние след зимното слънцестоене. А това е на 10 февруари и от този ден започва годината на дървения Дракон.
Още от 21 януари планетата, символ на кризите и трансформациите преминава в зодиакалния знак Водолей и ще остане там до 2 септември. За около два месеца Плутон ще се върне в Козирог и на 20 ноември отново ще поеме през въздушния Водолей.
Как ще се усети това?
Месеците, в които Плутон преминава от един знак в друг са месеци със засилено напрежение. В края на януари (отчасти началото на февруари), както и средата на ноември могат да се случат събития, които да бъдат разтърсващи като вулкан. Нещо, което дълго време е било заровено на дълбоко, потискано и „замитано под килима“ е на път да се покаже на повърхността. И не по-приятен и лек начин. Защото Плутоновите кризи са болезнени.
Природата може да го реализира като земетресения, бури, вулкани.

Ето кои са и значимите астрологични събития през февруари:
– На 5 февруари Меркурий, планетата на комуникацията влиза във Водолей и прави точен съвпад с Плутон. Меркурий във Водолей е символ на креативни и творчески мисли, нетрадиционни решения, но съвпада с Плутон прави същите тези мисли обсебващи и неконтролируеми. Думите, извират от дълбините на душата и могат като с нож да прободат опонента. Внимавайте какво казвате и не позволявайте да ви обладаят черни и тревожни мисли. Използвайте дните между 5 и 10 февруари за повече духовни и енергийни практики – отделете си време за медитация или дихателни упражнения.
– На 10 февруари е Новолунието във Водолей и началото на Годината на Дракона. Прекрасен старт за нови начала особено ако планирате начинания в онлайн пространството, високите технологии, инженерните специалности. Самият ден на Новолунието е повлиян от един напрегнат аспект от Уран, който може да донесе внезапни и неочаквани трудности в началото, но аз лично смятам, че и дните след новолунията са много подходящи за старт. Така, че ако имате планове за ново начало, може да го започнете и на 11, 12, 13 февруари, та дори и до пълнолунието.
– На 13 февруари Марс преминава във Водолей и променя начина, по който изразяваме волята. Това може да доведе до непредсказуеми начини за излаз на енергията и неочаквани реакции – от креативност и новаторство, до бунтарство и екстремизъм. Точното съединение на Марс-Плутон до 19 февруари допълнително засилва подтика към действие и отстояване. Аспектът носи сила и решителност.
– На 16 февруари и Венера се присъединява към двете планети и засилва страстите, концентрацията, напора. Активна реализация на желанията. Увеличава се романтиката, но и творческото изразяване.
– На 19 февруари Слънцето преминава в зодиакалния знак Риби и понеже е воден знак, прави хората по-чувствителни, а изявата им – по-мека. Увеличава се състрадателността. Прекрасен период за творците, време за вдъхновения. Време за себе си като поглед навътре ще ни даде да проявим същността и навън именно заради силните волеви планети през месеца.
– Пълнолунието е на 24 февруари по оста Риби-Дева. Ще постави пред нас темите за разум и чувства и способността да слагаме граници. Да се научим на търпение и мъдрост, а също и да зададем форма на нашите творчески проекти. Точно за тези принципи отговаря Сатурн, който на пълнолунието е в съединение със Слънцето и в опозиция с Луната. Очистителните процедури през това пълнолуние ще има много добър дълготраен ефект.

Изобщо февруари е месец, подходящ за всеки тип активност – творческа, бизнес, учебна. Ако нещо дълго време сме отлагали, сега е моментът за действие. Всички планети са в директно движение, няма нито една ретроградна.
Месецът е подходящ за общуване, за срещи с приятели, за колективна работа, защото повечето лични планети са във Водолей и енергията ни насочва именно в тази посока. Този въздушен знак е и символ на бъдещето – затова нека направим първата крачка към собствените си мечти.
Да влезем смело в годината на Дракона, който вдъхва сила на намеренията ни!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *