Прогноза за февруари 2022 година

Февруари започва с Новолуние. Още в ранните сутрешни часове на 1 февруари Слънцето и Луната се срещат, за да ни дадат енергия за нови начала. Особеността на Новолунието е в това, че към двете светила се е присъединил Сатурн – строгият учител, чистачът на кармата. Обикновено Сатурновите транзити се усещат като моменти на трудности. Можем да постигнем много, но сблъсквайки се с определени ограничения. Този факт води до извода, че това ще е напрегнато Новолуние и новите начала ще бъдат провокирани от желание да се противопоставим на ограничения и авторитети, и е възможно да не доведе до желани резултати. Затова смятам, че февруарското Новолуние не е подходящо за нови дейности. Цялото напрежение се усилва от квадратурата на Уран, който ни кара се борим за свободата и да отстояваме позициите си, но през конфликт. Затова препоръката ми е да се подхожда с малко повече търпение – поне до средата на месеца, когато предизвикателния аспект Сатурн-Уран започва да се разпада. Луната във Водолей ще ни предизвиква към покупки на техника, но съветът ми е да отложим това за след 10-11 февруари. Хората със сърдечно – съдови заболявания е добре да бъдат по-предпазливи в първите дни на февруари.
Този период ще бъде усетен най-силно от хора, родени под знака на Водолей и Телец, Лъв и Скорпион.
Добрата новина е, че Меркурий тръгва напред още на 4 февруари и дава зелена светлина за това да реализираме проекти, които отлагахме през януари. Нови договори, работни проекти и покупки можем да предприемам след тази дата. Особено подходящ ден за гореизброените начинания е 11 февруари, когато Луната е в Близнаци и благоприятства всяка дейност, свързана с документи, търговия и пътувания.
Денят на влюбените – 14 февруари ще ни носи желание да блестим и да бъдем оценени. Прекрасен ден за купон. Не стойте у дома, а излезте да се забавлявате. Отидете на танци – Венера и Марс са в съвпад и дават импулс за действие.

Пълнолунието е на 16 февруари, когато Луната е в Лъв и прави опозиция към Слънцето във Водолей. Не лек период за Лъвовете. Като цяло този огнен знак преживява трудности от началото на 2021 година. Сатурн ги „изпитва“ и им носи куп предизвикателства напоследък. Усещането е, че целият свят е стоварил товара си върху плещите им. Търпение и постоянство – това се изисква от тях. В началото на 2023 година Сатурн ще излезе от Водолей и ще ги освободи от проблемите.
Пълнолунието ще нажежи страстите, затова не се поддавайте на пикови емоции.

Раздразнение и динамика се очаква на 22 и 23 февруари. Бъдете предпазливи тези два дни, защото Луната в Скорпион ще задейства непредсказуемия Уран и може да ви донесе непредвидени ситуации, конфликти и инциденти.
Наситени откъм преживявания са и дните 27 и 28 февруари. На 27 февруари Луната ще задейства един мощен стелиум (повече от две планети в съединение) Венера-Марс-Плутон. Вероятно е да насочим усилия към големи работни проекти и амбиция за лидерство. Хармоничните аспекти ми дават основание да мисля, че можем да постигнем завиден успех.
Месецът приключва на 28 февруари. Подобно на началото на месеца Луната е във Водолей и задейства Сатурн и прави конфликтен аспект към Уран. Ключовата дума е напрежение и конфликт. Бъдете предпазливи и не се поддавайте на първосигнални реакции, защото можете да попаднете в непредвидени ситуации.

Най-напрегнатите дни през месеца са: 1, 5, 6, 7, 22, 23, 28 февруари. Пазете се от аварии, катастрофи, не планирайте операции. Хората със сърдечно – съдови заболявания е добре да бъдат по-предпазливи през изброените дни, както и на 16 и 17 февруари.

Като цяло месецът е един от предизвикателните през годината, но пък е един чудесен старт за нея, защото напрежението, което ще усещаме ще ни даде и съответния импулс да действаме и да реализираме промяна. А единственото сигурно нещо в света е, че всичко тече и всичко се променя.

                                                                                Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

                                                                                                Сайт: https://astrohoroskopi.com