Подписка в защита на поморийските лекари

Инициирана  е гражданска подписка в подкрепа на запазване в сградата на МБАЛ-Поморие на кабинетите на лекарите от индивидуалните специализирани практики и груповата медицинска практика.

Подписката в защита на поморийските лекари се разпространява  на хартиен и електронен носител. В последните дни все повече подписи се събират от ръка на ръка- чрез съседи, приятели, роднини, както и се разпространяват в почти всички  магазини.

С подписите си жителите на Поморие се противопоставят на намеренията да бъдат прекратени договорите за наем с Община Поморие на помещенията, ползвани за кабинети от лекарите.

На 3 февруари 2022 г, подписката ще бъде входирана в Община Поморие.

4 Отзиви

  1. Нищо не става ясно от гореизложеното!
    Освен, че неизвестно лице е инициирало подписка!
    Лекарите ако не споделят проблема си, бих го съпоставил с това ако пациент не сподели важна информация с лекуващия си лекар!
    Жителите от друга страна трябва да разберем, че ако искаме да имаме МБАЛ, то това няма да стане с подписки.

    • Ето текста на подписката:
      “Долуподписаните жители на Община Поморие сме крайно обезпокоени от започналото отстраняване на лекари от кабинетите им намиращи си в сградата на МБАЛ Поморие по вина на новия управител на болницата Кирил Хинов.До момента са отстранени д-р Иванова -очен лекар и д-р Караилиева – ендокринолог.Информирани сме,че се подготвят още заповеди за следните лекари: д-р Христова, д-р Христов, д-р Николова, д-р Димитрова, д-р Лалева, д-р Калчева, д-р Богданов, д-р Ангелов, д-р Дочева, д-р Камбурова.
      Настояваме да се вземат незабавни мерки за прекратяването на тези действия,защото те ще доведат до пълен колапс в здравеопазването на територията на Община Поморие,още повече в условия на пандемия.”

      • Тази информация липсва на самата подписка, а и тук!
        От това, което прочитам сега, аз лично разбирам следното… МБАЛ няма лекари, а само наети на които им предоставя нещо срещу заплащане!
        Моят въпрос е… Ако едно лечебно заведение няма лекари, то как функционира?
        Веднага казвам на жителите, а и съм го коментирал отдавна, МБАЛ е на командно дишане от поне 10 години!
        Здравеопазването Ни е в колапс от както имам някакво съзнание за обкръжаващата ни среда.
        С подписки това няма да се промени.
        Собственици на МБАЛ реално са жителите, а управлението е поверено на ОС?! Какъв е извода?

  2. Добре е жителите да се задълбочат в проблема, ако искаме той да бъде Решен. Добре е да прочетете коментар на д-р Цветан Диманов по този казус.
    Защото Решението, което замисля властта ще довърши Здравната ни система окончателно, и всички лекари ще избягат!
    Тогава ще си имаме евентуално само …морга!
    Бъдете здрави!