Птица прекъсва електрозахранването на летището в Сарафово

Във връзка с прекъсване на електрозахранването за обекти на територията на летище Сарафово, EVN България предоставя следната информация:

В 20:11 ч. на  14.08.2013 г. диспечерската система на дружеството отчита изключване на основния захранващ електропровод за летището. Електрозахранването е прехвърлено автоматично по резервен електропровод. В 21:30 ч. е отчетено отпадане на захранването и от резервния електропровод. Своевременно на място са изпратени 3 дежурни групи на EVN България, които са извършили обход на двата аварийни електропровода и са локализирали повредата. При обхода е открит скъсан проводник и мъртва птица. Успоредно с предприетите мерки от диспечерския център за управление на мрежата електрозахранването за летището е възстановено в 23:32 ч.

При извършването на оперативните превключвания с цел възстановяване на схемата на електрозахранване за летище Сарафово временни смущения  е имало и за някои клиенти в част от кв. „Изгрев“ в гр. Бургас до 23:52 ч., когато то е било изцяло нормализирано.

EVN България информира, че дружеството е предприело необходимите организационни и технически мерки с подсигурени дежурни екипи с необходимите материали и техника за бърза реакция при възникналата ситуация.

С цел изясняване на технически въпроси във връзка с поддържане на електросъоръжения на летището дружеството ще организира съвместна среща с ръководството на летище Сарафово.

EVN България има изготвена и стартирала концепция за развитието на електроразпределителната мрежа в региона на летище и квартал Сарафово в Бургас. Техническите дейности по нейното реализиране вече стартираха и ще продължат след края на активния летен сезон.

1 коментар

  1. Иван Бонев

    "В 20:11 ч. на 14.08.2013 г. диспечерската система на дружеството отчита изключване на основния захранващ електропровод за летището. Електрозахранването е прехвърлено автоматично по резервен електропровод. В 21:30 ч. е отчетено отпадане на захранването и от резервния електропровод. " и в тези часове в Поморие се чу "Уааал", когато примигна тока.