Първото новородено в Поморие за 2014 г. е момче

Спад на раждаемостта в цялата страна през изминалата 2013-та година отчита информационната система за ражданията на здравното министерство. Ситуацията не е по-различна и в Поморие. С близо 15 % по-малко бебета са се родили  през миналата година в АГ – отделението на поморийската МБАЛ, съобщи д-р Матей Попов. Общият им брой е 205. От тях 95 са момичета, а 110 са момчета. Най-тежкото бебе се е родило 4.860 кг., а най-лекото – 2.110 кг.

Първото новородено бебе за 2014 г. в Поморие е момче. То се роди в полунощ на 3-ти срещу 4-ти януари и тежи 3.600 кг.

 

 

6 Отзиви

  1. анонимен

    Ами то много поморийки раждат в Бургас и в други градове и затова е такава картинката!То и населението на града намаля,защото няма работа,кметът нищо не привлича като сериозни инвеститори, различни от сектора на туризма и недвижимостите!

  2. Баба Пена

    Защо ще раждат в Бс,като до колкото знам в Поморие родилното е много по-добро ,от колкото в Бс.Доволните от Поморие са в пъти повече.

    • Анонимен

      В родилното в Поморие има лекар само при тежки случаи!По принцип децата се израждат от акушерки!Затова и някои поморийки предпочитат да раждат в Бургас, където по време на раждането винаги присъства лекар (това важи и за селската болница във Ветрен)!

      • Тези, които раждат сега и се оплакват от акушерките могат да питат родителите си как са израждани те самите! 80 % от населението на България го има благодарение именно на акушерките!!! Спрете с тези простотии.
        Не ходете в Бургас или Ветрен, не пращайте децата си да учат в Бургас. Колкото повече се дистанцирате от това, което имате, толкова повече ще се оплаквате и ще затъваме именно поради тези причини!!!

  3. ХОРАТА КОИТО ПИШАТ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ ВЪОБЩЕ ИМАТ ЛИ СИ ПРЕДСТАВА ЧЕ ТОЗИ ЛЕКАР – Д-Р ПОПОВ Е ЕДИН ОТ НАЙ ДОБРИТЕ АКУШЕР ГИНЕКОЛОЗИ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ НЕ В ОБЛАСТТА НО В СТРАНАТА.НИЕ ПОМОРИЙКИ ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА СЕ МОЛИМ ЗА НЕГОВОТО ЗДРАВЕ И РАБОТОСПОСОБНОСТ. ТАКИВА ЛЕКАРИ КАТО НЕГО СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИТЕ. А КОГАТО Е ИМАЛО НУЖДА ВИНАГИ Е БИЛ ДО РОДИЛКАТА.

  4. Samo deto nemoja da razbere che sle niakolko chasa shte roda,i zatova rodih b Burgas