Ремонтираха дървения кръст на Източния плаж в Поморие

По инициатива на управителя на фирма „Тео Инвест” ЕООД, дървеният кръст на източния плаж в Поморие вече е в перфектно състояние, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Фирмата се зае абсолютно безвъзмездно с реставрирането му. В следствие на вандалски прояви и кражби, кръстът беше занемарен и липсваха елементи от облицовката в основата му.

По този повод кметът на Община Поморие Иван Алексиев изпрати благодарствено писмо за благородното дело на управителя на фирмата Теодоси Гуджуков и екипa му. „Надявам се добрите взаимоотношения да продължат и занапред и да допринасят за добри каузи” – се казва в писмото.

Символът на християнската вяра е поставен в близост до морето, за да носи късмет на рибарите и да ги пази от природни стихии. Вече 5 години, кръстът е една от емблемите на града и на един от основните поминъци тук – риболовът. Кръстът е поставен на това място през 2008 г. от управителя на строителна компания „Телемах” Щерион Сариев, по предложение на поморийските рибари

 

4 Отзиви

  1. Много добра инициатива!Браво!
    Този кръст даже не беше довършен от фирма "Телемах".Затова и бързо започна да се руши.
    Дано сега вече да е качествено изпълнението!

  2. nikoleta jeliazkova

    За кръста – добре.

    Но нека погледнем това градче, за което повечето му възрастни гости си спомнят като за – "много приятно морско градче, с тихи улици, прекрасни хазаи, увиснали асми и красиви плажове ".
    Сега …
    В Поморие се стори…… , гостите заобикалят камари строителни отпадъци, вятъра носи прах и ако разгледаш картата на града установяваш, че когато всичко това приключи, ще си щастлив ако от някой ъгъл на своя прозорец видиш небето , единственото място на което ще можеш да се разходиш е балкона ти и може би би успял да си намериш място на плажа, само в случай, че общината изгради конструкция на два-три етажа.
    Ех … мечти …

    Замислените площи за отдих, за топлите вечери, които да скриеш в сърцето си са не по-големи от площ, която биха заели 4 блока ;-((,
    Боже ако трябва да събирам спомени в тази градинка, заедно с още около 70 000 туриста … може би ще има какво, но не е сигурно дали ще знам с кого ;-)).

    успех на община Поморие
    да вървим да строим този свят неповторим
    ( както е казал поета в една песничка на Тодор Колев)

    топли поздрави от
    ники

    • Янчо Пехливана

      света неповторим докато се построи…..мафията си построи държава наречена България

  3. Браво!