Сдружение „Европа и Ние”-Поморие с проучване по проект „Общество в действие за нулеви отпадъци“

Сдружение „Европа и Ние” гр. Поморие  информира, че в рамките на проект № BG05SFOP001-2.025-0127 „Общество в действие за нулеви отпадъци“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” се проведе проучване, целящо да установи текущото ниво на участие на гражданското общество в местните политики по управление на отпадъците в община Поморие.

В резултат на проучването бяха разработени:

  • Анализ на резултатите от проучване „Гражданско участие при формиране на политики, взимане на решения, прилагане и мониторинг на политиките по управление на отпадъците“ с представени добри практики в управлението на отпадъците и разработени препоръки и предложения за подобряване на местните политики по управление на отпадъците и повишаване на гражданското участие във формулирането и прилагането на местните екологични политики;
  • План за действие за прилагане на формулираните препоръки и предложения и повишаване на активното гражданско участие в политиките по управление на отпадъците и преход към кръгова икономика и политика по нулеви отпадъци.

Разработените документи могат да бъдат свалени на: http://www.europeandwe.eu/bg/novini.

Преходът към кръгова икономика и политика по нулеви отпадъци ще осигури на Община Поморие икономически растеж, чиста околна среда, социално благоденствие и общество с високо екологично съзнание, което мисли за бъдещите поколения. Вярваме, че съвместните усилия на администрация, бизнес и гражданско общество ще доведат до реализиране на желаните и необходими резултати, които да гарантират запазването на възможностите за развитие както на настоящето, така и на идните поколения.