Сдружение „Европа и Ние” участва в дискусия за твърдите отпадъци в Молдова

От 5 до 8 юни 2013 г. 10 представители на държавната и местната публична администрация и неправителствени организации от Бургаска област взеха участие в заключителната конференция по управление на отпадъците и представяне на резултатите от проект „Повишаване на обществената информираност за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион – По-малко отпадъци на Северозапад”. Проектът се финансира с помощта на ЕС чрез съвместната оперативна програма «Черноморски басейн 2007 – 2013».

По време на събитието представители на четирите партньорски държави – Молдова, Румъния, България и Украйна се включиха в дискусия по актуалните проблеми на твърдите отпадъци, разделното им събиране, компостирането на органични отпадъци и ролята на информационните кампании за мотивиране на гражданите да събират разделно и да използват повторно отпадъците от опаковки. Организирано бе и практическо посещение на съоръжение за депониране на отпадъци край Кишинев, Молдова. Българската делегация отчете изпълнението на предвидените за Бургаска област дейности и постигането на заложените цели и очаквани резултати в българския целеви регион по проекта.

2 Отзиви

  1. Покажете резултатите от конкурса за снимка за разделно събиране на отпадъците!!!!!!

  2. Ако се учим от и заедно с Кишинев,тежко и горко ни!Само едно минаване с тролей от Богдан Воевод до Академическая-между двата пазара стигат!