След пожар собственик на къшла се самопрострелва и оцелява

На 02.09.т.г. около 14.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за възникнал пожар в северозападния край на гробищния парк на Каблешково, който обхванал около 10 дка. сухи треви и растителност. От пожара е изгоряла изцяло и къшла за животни, собственост на 35 годишен мъж от Каблешково, в която не са домували животни. Запалването е потушено около 16.00 ч., като полицейските служители започнали изготвянето на протокол за оглед на местопроизшествие във връзка с изгорялата кашла, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Бургас.
Докато описвали нанасените щети, около 16.10 ч. полицаите чули изстрел на около 30 м. зад гърба си. Видели, че до дървено бунгало собственикът на къшлата дърпа от ръцете на друг човек пистолет. Малко по-късно установили, че бащата на собственика – Я.Щ., 68 годишен от Каблешково се самопрострелял пред очите на сина си в слепоочието с газов пистолет, в резултат на което паднал пред входа на бунгалото. По думите на сина баща му прибегнал до подобен род действия, след като видял, че къшлата им е изгоряла. Констатирано е, че газовия пистолет не е регистрарин официално. До пристигането на медицински екип самопрострелялия се дошъл в съзнание, като е настанен с нараняване  и отток в областта на слепоочието в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

1 коментар

  1. Не ми е ясно кого лекуват в Поморийската болница?За най-малкото нещо отиваме в Бургас.Чакаме често линейка от Бургас да дойде за някакъв случай.Човек ще почине,докато се транспортира до Бургас.