Състоя се национална викторина за безопасност на движението

„Да запазим децата на пътя“ е национална викторина за безопасност на движението, част от календара за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за учебната 2021/2022 г. Викторината се провежда всяка година в няколко кръга, като организатор на общинския кръг отново бе Центърът за подкрепа за личностно развитие – общински детски комплекс – Поморие.

Участие в инициативата взеха три отбора с по четирима състезатели от училищата СУ „Иван Вазов“- Поморие, ОУ “Христо Ботев“ – Поморие и ОУ „Христо Ботев“ – Горица. Знанията на децата бяха оценени от полицейски инспектор Георги Димитров от РУ Полиция, Анелия Гочева – инспектор Детска педагогическа стая, Георги Дойчев от ЦПЛР – ОДК Поморие и Анета Данаилова – директор на детския комплекс.

Целта на традиционната викторина е проверка на уменията за действие в условията на пътното движение и формиране на добри навици. След три оспорвани кръга, включващи решаване на листовки, познаване на пътните знаци и долекарска помощ, с най-много знания и умения се отличиха учениците от СУ „Иван Вазов” – Поморие. Те заеха първото място, с което се класираха и за областната надпревара. Второто място бе заето от ОУ „Христо Ботев” – Поморие, а на трета позиция се класираха децата от ОУ „Христо Ботев” – Горица. За всички участници бяха осигурени грамоти и медали.

Тази година ЦПЛР – ОДК Поморие ще бъде организатор и на областния кръг, който ще се проведе на 29.04.2022 от 11 ч., в сградата на комплекса.