Убилият бургаската банкерка: Ако бях престъпник, щях да съм най-добрия

Стрелях веднъж, но право в сърцето. Това заяви пред Нова телевизия Любомир Симеонов, който застреля показно в Бургас банкерката Павлинка Йовчева. Ако бях престъпник, щях да съм най-добрия, посочи Симеонов.

1-2 минути след убийството почувствах лекота. Отидох в полицията и се предадох. Можех да се преоблека, да хвърля пистолета, много неща, но не целях това. 10 дни си бях изключил телефона, беше ми много гадно. Играех бридж и не вдигах телефона на никого. Мислел съм да не го правя, да се откажа, но не успях. Задавал съм си много въпроси, казвал съм си,че можеше да не се стига до там. Можеше, ако живеех ден за ден, ако нямах мечти, ако всички, към които се обърнах – президент, министър на икономиката, министър на инвестиционното проектиране, банковия надзор, прокуратурата и други, един да беше се поинтересувал какво искам, можеше и да не се случи, споделя Симеонов. Строителната фирма се оказва пречката за отпускането на кредита на Любомир.

Никога не съм оценявал нещата само едно само за себе си. Ако сега кажа, че се разкайвам, публиката ще реши, че го правя за да ми се намали присъдата. Ако кажа, че не се разкайвам може и да излъжа. Трябва да мине време. Животът е дар Божи, никой няма право да го отнема, включително и аз. Просто се случи. Никога не си струва да отнемеш живот. Жена ми в никакъв случай не приема това, което съм направил. Трудно ми беше да я погледна в очите. Разкаянието не е само личностен акт. Бих се разкаял, ако и те се разкаят. Плаках не веднъж. Човешко в мен има, знам че е така, сподели Симеонов в ефира на Нова телевизия.