Удължиха срока за извършване на строителни дейности в Поморие и Ахелой

Във връзка с приетите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Общински съвет Поморие, на свое извънредно заседание, даде съгласие срокът за строителните и монтажните работи на територията на гр. Поморие и гр. Ахелой да бъде удължен до 15.06.2014 г., съобщиха от пресцентъра на общината.

Във връзка с изпълнението на проекта „Реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция на ВиК мрежа на гр. Поморие”, от 15.06.2014 г. до 15.09.2014 г., ще се извършват строителни дейности в следните райони на територията на гр. Поморие:

– в кв. Север – обособени в границите от ул. „Изгрев”, ул. „Гладстоун”, ул. „Марица” до края на регулацията с граница кв. Малко солено езеро; както и на улиците „Странджа” и „Мусала” от пресечките им с ул. „Манастирска” до края им в посока кв. Север

– местност „Ставрос” /около Музея на солта/ – обособен в границата от ул. „Хемус”, ул. „Европа”, ул. „Веслец”, ул. „Емона”, ул. „Солна” до кръстовището с ул. „Хемус”

– От 01.09.2014 г. ще стартират строителните дейности в кв. Малко солено езеро – обособени в границите ул. „Иван Александър”, ул. „Нептун”, ул. „Крайбрежна”, ул. „Ропотамо”, ул. „Европа”, ул. „Професор Стоянов”, ул. „Солна” и ул. „Иван Александър” и в района на ПСОВ Поморие и трасето на дълбоководното заустване.

От 15.09.2014 г. се разрешава строителството на територията на гр. Поморие и гр. Ахелой

 

21 Отзиви

  1. А курорта в квартала

    Кой ще отговаря ако туристите бягат.

  2. Само да режим на водата или тока, стягайте си багажа преди края на мандата.

  3. Как така ще се разкопават града през летния сезон, който за поморийци е туристически и доходоносен???!!!

    Хората чакат да дойде лятото, да пристигнат туристите и …………да капне някой лев!

    На това решение името му е ОТМЪЩЕНИЕТО НА ОБЩИНАРИТЕ!!!

    ПРОВАЛИТЕ ЛИ СЕЗОНА, ЩЕ СИ ПОДПИШЕТЕ ПРИСЪДАТА!!!

  4. Много неясно

    Какво значи ще се строи до 15.06.2014 ами кв. Север, местност Ставрос и кв. Малко солено езеро не се ли намират в Поморие. Как така там не се спазва срока гласуван от Общински Съвет. Нещо взе да намирисва на старото управление-да не се спазват решенията на Общински Съвет.

  5. А когато сняг забръска, баничар, когато глада удари хората?

  6. До 1-ви юни тежката техника вън от Поморие или вън от Общината.

  7. Скъпи съграждани, никакви промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие не дават право на Общинския съвет да дава съгласие за определяне на подобни срокове, когато става въпрос за Поморие.
    Текста от закона е следния:
    " Чл. 15. (Доп. – ДВ, бр. 27 от 2013 г., изм. – ДВ, бр. 40 от 2014 г.) (1) Забранява се извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври.
    (2) Извън случаите по ал. 1 периодът и териториите по Черноморското крайбрежие, в които се забранява извършването на строителни и монтажни работи, се определят от общинския съвет по предложение на кмета на общината. Решенията на общинския съвет се приемат ежегодно не по-късно от 1 март на съответната година и се обявяват на интернет страницата на общината.
    …………………………………………………………………
    …………………………………………………………………
    А че гр.Поморие е курорт с национално значение става ясно от РЕШЕНИЕ № 153 ОТ 24 ФЕВРУАРИ 2012 Г.
    за обявяване Списък на курортите в Република България и определяне на техните граници.

    • Интересни факти!
      Поморие и Бургас придобиват такъв статут през далечната 1953 г. и то заедно, за разлика от Слънчев бряг (2005 г.)!
      Интересно какви са доводите на Държавата за определянето им и защо няма публичност за това ?
      Интересно е също щом са от Национално значение, то Държавата какви средства заделя за тях и Общината защо не дава гласност на гражданите си?

  8. Баничарят кмет кво са прави на луд тогава, с подлогите от общински съвет ще увеличават срока без закона да им го позволява. Незабавна оставка на кмет и общински съвет. Да се сезира областен управител веднага

  9. Toz mongo nagal kmet. Talkuva si zakonite kaki si iska.

  10. Любимата му " юристка " така тълкува законите-по панталоните.

  11. Мнение на гражданите

    Много ми е интересно дали има строително разрешение за водният цикъл в част подмяна на ВиК мрежата. Защо до сега не е представено разрешението както стана с това за Рибарското пристанище. Все пак има избори и това ще е голям пиар за някой.

    • Запознат

      Разрешение има издадено от 30.04.2014, само че се крие за да не вдигат рейтинга на БСП.

  12. Никой не дава инфо!!!

    Тази тема за разрешението е много интересна. Някой май има интерес за липса на информация. Дали укриват нещо или липсва разрешение може да каже само Община Поморие…!!!???

  13. Какво лошо има да се смени водната инсталация на града. Искате туристи, които се увеличиха с хиляди от закупените новопостроени сгради а няма капацитет водните инсталации да поемат този обем. Нали после тези хора си оставят парите в града от които всеки има някаква полза.Питам се къде ще се изливат тези мръсотии освен в морето и през лятото града ни да мириши на фекалии.. Общината какво да прави да чака да мине лятото този ремонт е неотложен има и срокове ,които трябва да се спазват иначе парите се връщат и оставаме с пръст в устата.. Господа има процедури които трябва да се спазват от рода на обжалвания от недоволни и не класирани фирми по тази поръчка и затова нещата мисля че ремонта се забавя. Така че преди да започните да плюете помислете добре че това е за добро за града ни.

    • Подкрепям "глас" , този проект трябва да се случи , стига сме мислили само то днес за утре , без да имаме визия за поне 20г. напред какво искаме да се случи в града ни.

    • До глас

      Нищо лошо няма да се смени ВиК мрежата ,аз също ще изтърпя това с радост. Въпроса е принципен защо кмета ни лъже че почва да копае когато е нямал разрешение-дали са му разрешението на 30.04.2014. и умишлено ни е лъгал-защо. Вече е публична тайна че е заобиколен от некадърници, докога ще ги търпи!!!

    • Каква визия с това бетонно чудовище ?! Като слагаш каруцата пред коня, обикновено така се получава.

    • Добро за града ни ще е да ометем това гнусно и нахално управление. Завинаги!

    • Таралюльовци

      Ваньо баничката раздаде парите преди да има разрешение за строеж за водният цикъл. Как искаш да каже че парите са изхарчени преди да има документи и разрешения за това. Всичките му работи са такива-първо се взимат парите и после вадят документи.

      • Мнение

        Хаха-добър ден. Това е масова практика от всички кметове управлявали до ден днешен-първо взимат тяхното и после вадят документи