Хванати двама мъже в момент на извършване на кражба на лек автомобил

В момент на извършване на кражба на лек автомобил „Ауди Q 7”, с полска регистрация, паркиран в непосредствена близост до полицейското управление, са задържани : В.С., 44- годишен от Поморие и Б.В., 36- годишен от Несебър.
Задържането е осъществено след показани отлични полицейски умения, като помориецът е бил в купето на автомобила, набелязан за отнемане, а несебърлията се намирал в близост до колата. Двамата оказали съпротива на полицейските служители, което наложило използването на физическа сила и помощни средства.
При задържането на двамата мъже е открита специализирана техника за стартиране и привеждане в движение на крадените автомобили, както и пригоден ключ с чип за активиране на двигателя на луксозния джип.
Двамата мъже са известени сред крими-средите, като едни от най-дръзките и неуловими извършители на кражби на луксозни леки автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие,съобщават от пресцентъра на полицията. Периметърът им на действия обхваща освен курортен комплекс Слънчев бряг, но и Поморие,  Равда, Свети влас.
В.С. и Б.В. са задържани за срок от 24 часа, като се очаква да им бъде повдигнато обвинение и Районна прокуратура – Несебър да удължи срока им на задържане до 72 часа.

1 коментар

  1. кварталец

    Ей го на Пахомеца.Тъпчо.